Koka buchta
Recept ještě nebyl hodnocenPiškot : vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku a vodu a dáme péct.Krém : do mísy dáme koka sušenky a zalijeme smetanou. Změklé sušenky trochu vyšleháme, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškot : vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku a vodu a dáme péct.Krém : do mísy dáme koka sušenky a zalijeme smetanou. Změklé sušenky trochu vyšleháme, přidáme…
Máte chuť na ovocnou bublaninu? Upečte tuto bublaninu, která se krásně leskne, je lehká a díky pudinku přidanému do těsta není suchá. Bublaninu připravte s třešněmi,…
Vymažeme a vysypeme si plech, připravíme ovoce. Do mísy si dáme Mascarpone, Ricottu, vejce cukru a pořádně prošleháme. Podle potřeby přiléváme podmáslí, stále šleháme.…
Pohánku dáme do misy, pridáme kokos, hrozienka, štipku soli a zalejeme vriacim mliekom. Zakryjeme a zabalíme na 30min do perín. Potom pridáme nastrúhané jablko a dáme…
Do mísy nasypejte mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Promíchejte. Přidejte na kousky pokrájené změklé máslo, vejce a zpracujte vláčné těsto. Zabalte do…
Máslo, tvaroh, vejce, sirup, mléko, vše ušleháme.Postupně pak přidáváme 10 polévkových lžic kokosové mouky, 150 g strouhaného kokosu, nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a 1…
Kokosky patří k těm druhům cukroví, na které si vytváříme celoživotní závislost už od útlého dětství. Zkuste jednou zapomenout na kokosky klasické a připravte si s námi…
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Vyzkoušejte si podle tohoto…
Všetky suroviny na cesto premiešame len varechou, nešľaháme.Cesto dáme na menší vymastený plech (cca 20x17 cm) a pečieme v rúre na 180°C. Necháme vychladnúť.Čokoládu…
Výše uvedené suroviny ušleháme a těsto vlijeme do připravených papírových košíčků ( koupila jsem v papírnictví, 100 ks - cca 30 Kč) zhruba do čtvrtky. Pečeme na 180…
Hrnkový tvarohový koláč, který nezabere mnoho času na přípravu a hodí se na všední den. Pokud byste chtěli vylepšit původní verzi, můžete ochutit tvaroh ovocem, nebo…
Ze surovin na těsto vytvoříme drobenku, kterou vysypeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a pěkně ji urovnáme. Posypeme hojně nastrouhanými jablky.Uvaříme pudink z 1…
Lehký a nadýchaný kakaový korpus, promazaný kokosovým krémem se zakysanou smetanou, máslem a pudinkem. Kdo má v oblibě pikantní chutě, může přidat ještě tenkou vrstvičku…
Křehké bílkové oválky plněné lahodném krémem, to jsou nepřekonatelné laskonky. Ať už si je upečete v mini verzi na Vánoce nebo je připravíte jako pohoštění ke kávě, vždy…
Vyšleháme šlehačku, zamícháme do ní kysané smetany, vanilkové cukry a dosladíme dle chuti. Potom lehce vmícháme celé piškoty. Dortovou formu si vytřeme máslem a…
Smícháme mouku, tuk, moučkový cukr, vejce, kakao, prášek do pečiva, mléko a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na dvě části.Jednu polovinu těsta rozválíme a přeneseme…
Mrkvový dort je nenáročným moučníkem na všední i sváteční dny. Korpus dortu je vláčný, plný šťavnaté mrkve, křupajících ořechů a dochucený skořicí. S krémem z…
Vejce, ricottu, mléko a máslo ušleháme. Do vzniklé hladké hmoty přidáme všechny sypké suroviny. Společné prošleháme, až vznikne polotuhé hladké těsto.Formu ( měla jsem…
Kokosová hmota: Našleháme tuhý sníh z bílků, postupně přidáváme cukr. Kokos přelijeme horkým mlékem. Necháme vychladnout. Přidáme k našleháním bílkům. Polovinu těsta…
Jablká zbavíme jaderníkov a nahrubo nastrúhame (nešúpeme).Všetky prísady na cesto dobre vareškou premiešame.Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme na…
Připravíme si hlubší plech- vymažeme a vysypeme h. moukou. V nádobě vyšleháme žloutky s cukrem. Během šlehání přidáme asi 4 lžíce vařicí vody. Pak postupně zašleháme…
Krém: smícháme tvaroh, zakys. smetanu a vyšlehanou šlehačku s jedním vanilk. cukrem. V misce si rozmícháme povidla s trochou rumu. Pekáček (nebo peč. plech) vyložíme…
Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem…
Těsto: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka,…
Přidáno před 16 minutami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 08:10
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Jídelní rozmary slavných: Albert Einstein dokázal najednou spořádat kila jahod a miloval čočkovou polévku s klobásou
Retro okénko: Cikánský krém se dělával jako levnější náhrada pařížské šlehačky. V dortech a moučnících skvěle funguje dodnes
Jídelní rozmary slavných: Fotbalista Lionel Messi miluje milánský řízek od maminky, přelitý rajčatovou omáčkou a zapečený se sýrem