Dušené zelí
Recept ještě nebyl hodnocenDušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 265 kJ / 63 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,35 g |
| – nasycené | 0,11 g |
| – nenasycené | 0,15 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,14 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 13,33 g |
| – cukry | 12,67 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár…
Smícháme mouku, sůl, sodu. Přidáme mléko, zvlášť ušlehané žloutky s cukrem, nakonec vyšlehané bílky. Z těsta připravíme několik palačinek. Na půlku palačinky dáme tvaroh…
Velmi rychlo vypracujeme cesto a dame ho na 1 hod. do chaldnicky. Potom ho vyvalkame asi na 3mm a povykrajujeme vacsie kolieska a vystelieme nimi formicky, alebo…
Sušené švestky povaříme a umeleme. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté švestky, mleté ořechy, okořeníme, osolíme a dobře promícháme.Očištěného…