Lahůdkový losos za 10 minut

Hella Kuchařka:

Ryby 10 názorů

517

Suroviny

Losos
Majolka®
sůl
bazalka nebo jiné koření
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lososa rozpůlím a položím kůži dolů na plech vyložený papírem na pečení.

  2. Osolím a každou půlku ryby pomažu asi 2 lžícemi majolky. Můžeme - ale není to nutné - posypat např. bazalkou.

  3. Mezitím rozpálíme troubu na 220 °C, a pečeme přesně 10 min na plný výkon.

  4. Pak vyndáme a podáváme s bramborem, nebo jen tak s proužkem citronu a zeleninou.

Poznámka

Kupuji celého lososa, vykuchaného a bez hlavy (mají v každém supermarketu v ceně kolem 100,-/kg a váhy cca 1 kg). Večer vyndám z mrazáku do lednice a druhý den ho vykostím (rozevřu, vyříznu z obou stran páteř a špičkami prstů přejíždím po mase a dobře nahmatám velké kosti, které rukou nebo pinzetou vytahám - malé ani nemá).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lahůdkový losos za 10 minut

  • Soninek Soninek(neregistrovaný)

    Tak tento recept opravdu lahůdkářství, velice rychle a mňamozní. Losos krásně šťavnatý.

    Odpovědět

  • FraJa7 FraJa7(neregistrovaný)

    Fakt super recept, díky, je výborný:-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Ano, peče se to odkryté, možno použít i gril . Já dělám na horkovzduchu.

    Odpovědět

  • slávek slávek(neregistrovaný)

    peče se to odkryté?

    Odpovědět

  • Lejdy Lejdy

    Mňam:yes:

    Odpovědět

  • jjiirka59 jjiirka59

    Vypadá do výborně s Majolkou® vyskouším a dám vědět :yes::-D

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Hello, posílám velkou jedničku :yes: Sice jsem nedělala lososa, ale pangase, ale bylo to super. Všem to moc chutnalo, určitě brzo zopakuji. Ještě dodám, že jsem pangase před pečením zalila šťávou z pomeranče.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Super:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda Lusinda(neregistrovaná)

    Tento losůsek je dobrota, stejně jako ostatní recepty od Hely.Ráda tu nacházím známé tváře!:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Tak s Majolkou® jsem ještě nedělala, ale proč příště nezkusit, že :-)). Naposledy jsem připravovala lososa nakrájeného na podkovy - byl to nějaký macek a taky jsem použila na plech papír na pečení a jen osolila. Je to fakt rychlovka a :-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo