

Lahůdkový losos za 10 minut
Suroviny
- Losos
- Majolka®
- sůl
- bazalka nebo jiné koření
Postup přípravy receptu
Lososa rozpůlím a položím kůži dolů na plech vyložený papírem na pečení.
Osolím a každou půlku ryby pomažu asi 2 lžícemi majolky. Můžeme - ale není to nutné - posypat např. bazalkou.
Mezitím rozpálíme troubu na 220 °C, a pečeme přesně 10 min na plný výkon.
Pak vyndáme a podáváme s bramborem, nebo jen tak s proužkem citronu a zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Kupuji celého lososa, vykuchaného a bez hlavy (mají v každém supermarketu v ceně kolem 100,-/kg a váhy cca 1 kg). Večer vyndám z mrazáku do lednice a druhý den ho vykostím (rozevřu, vyříznu z obou stran páteř a špičkami prstů přejíždím po mase a dobře nahmatám velké kosti, které rukou nebo pinzetou vytahám - malé ani nemá).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lahůdkový losos za 10 minut
-
Bála jsem se té majonézy, ale bylo to opravdu vynikající.
-
Tak tento recept opravdu lahůdkářství, velice rychle a mňamozní. Losos krásně šťavnatý.
-
Fakt super recept, díky, je výborný
-
Ano, peče se to odkryté, možno použít i gril . Já dělám na horkovzduchu.
-
peče se to odkryté?
-
Mňam
-
Vypadá do výborně s Majolkou® vyskouším a dám vědět
-
Hello, posílám velkou jedničku
Sice jsem nedělala lososa, ale pangase, ale bylo to super. Všem to moc chutnalo, určitě brzo zopakuji. Ještě dodám, že jsem pangase před pečením zalila šťávou z pomeranče.
-
Super
-
Tento losůsek je dobrota, stejně jako ostatní recepty od Hely.Ráda tu nacházím známé tváře!
-
Tak s Majolkou® jsem ještě nedělala, ale proč příště nezkusit, že
. Naposledy jsem připravovala lososa nakrájeného na podkovy - byl to nějaký macek a taky jsem použila na plech papír na pečení a jen osolila. Je to fakt rychlovka a