Vinařský guláš

Jana Hamzova Kuchařka: Jana Hamzova

Doba přípravy: podle druhu masa a tep.úpravy 60-120 min 4 porce Hovězí maso 16 názorů

Suroviny

500-600 g hovězího masa (kližka)
3 větší cibule
3 lžíce sádla
3 lžičky sladké papriky (popř.trochu pálivé papriky)
2 lžíce rajského protlaku
1 lžička kmínu
1 lžička drcené majoránky
sůl
pepř
2-3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 l vody
1 hovězí masox
Na ozdobu:
Vejce uvařené na tvrdo (múže být i smažené v lívanečníku)
klobáska asi tak 4 cm opečená na kašpárka
cibule
červená paprika na kolečka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle s kmínem do tmava, přidáme maso nakrájené na kostky 2,5 x 2,5cm a za občasného míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a šťáva se nevydusí na tuk.

  2. Přidáme mletou papriku, rajský protlak, promícháme a ihned podlijeme vodou. Osolíme a při mírné teplotě pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

  3. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka. Maso dochutíme majoránkou, česnekem a krátce podusíme. Guláš podáváme se špekovým knedlíkem ozdobený tenkými kolečky cibule, papriky, vajíčka a libové klobásky.Tyto suroviny dodají guláši zvláštní chuť.

Poznámka

Guláš vařím i s vepřového plecka, podle možností. Guláš můžete zahustit i chlebovými kůrkami.

Guláš na fotce je vařen z vepřové plece,samozřejmě že z hovězího masa bude mít tmavší barvu...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vinařský guláš

  • hosta hosta

    Jana Hamzova: to tě opravdu pohoršil můj komentář? Přece musíš vidět, že jde o nadsázku, protože opravdu nemá se Znojmem nic společného, stejně se vaří guláš kdekoliv jinde. Recept jsme ti přece všichni víceméně pochválili, reakce jsou takové proto, že na něm není nic výjimečného (všichni jsme čekali něco o víně) a jiného než v mnoha již uveřejněných receptech. Pokud se tě to dotklo, promiň¨
    Jak vidím, text jsi upravila, takže komenty o víně jsou nadbytečné

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Hamzova:Na humpoleckou babicku vzpomina u svych receptu i slavna Dita P., tak proc se stydet;-)?

    Odpovědět

  • Jana Hamzova Jana Hamzova(autorka receptu)

    klukodvody: děkuju, to potěší :-K mám stejný názor, jsem v šoku jak
    někdo komentuje nové lidi (jejich recepty). Já jsem to vařila s láskou a proto že mě to vaření baví a hlavně nám to tak chutná.
    Vysmívání tipu že to tak vaří v Humpolci, si paní mohla odpustit.
    Nikomu ten recept nenutím a je na každém jak sním naloží:-!

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Tak nejdřív je to hezky upravené a vlastně všechny přidané recepty vypadají moc dobře za to určitě dám bodík .A teď asi všechny naštvu ale mně vždycky trochu mrzí komentáře typu co by kdyby a dělat něco jinak .Zastávám názor ,že každý z nás kdo sem recepty dává tak se asi nechce předvádět ,ale dává to co sám dělá a co mu chutná a je to určitá inspirace a ne nařízení aby se to dělalo přesně tak .Tady nejsou zlé komentáře ale někdy se objeví a to je také důvod proč toho já osobně dávám co nejméně ,protože nechci ani poučovat ani radit jen inspirovat k případné vlastní tvorbě jídla které máme rádi.Jsem tu dlouho a v podstatě se všichni známe a tak to neberte jako zlá slova jen to co si myslím .Ahoj všem a krásný den

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mám ráda takové recepty. Líbí se mi taky ten knedlík :-)

    Odpovědět

  • Jana Hamzová Jana Hamzová(neregistrovaný)

    Oldřich Kuták: ano, je to klasika odlišuje se tím že na oblohu se dává vejce, opečená klobása a podává se se špekovým knedlíkem ;-)
    Jinej kraj, jinej název :-)

    Odpovědět

  • Oldřich Kuták Oldřich Kuták(neregistrovaný)

    To je úplně obyčejný guláš, nevím v čem se odlišuje.:-D:-?

    Odpovědět

  • Jana Hamzova Jana Hamzova(autorka receptu)

  • casino casino

    Ba ne dámy, tady nestačí naznačit;-)
    ...konečně, ze Znojma je to do Vídňa co by kameněm dohodil, že. http://www.toprecepty.cz/recept/4007-klasicky-hosp...
    ...ale možná, dyby se do surovin přidala bobulka vína...:-D

    Odpovědět

  • Jana Hamzova Jana Hamzova(autorka receptu)

    hosta: cibulku určitě do hněda a pokud je z hovězího má i tmavší barvu. Tato fotka je z mého alba co mám na FC.
    Guláš vařím na mnoho způsobu,ale tenhle máme nejraději :-)s kašpárkem a špek.knedlíkem.
    Pokud má někdo chuť do základu přidá 1 deci vína :-K V tom nevidím
    žádný problém ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jana Hamzová: podle fotky to vypadá na tu vepřovou verzi, ne? No - takhle vaří myslím guláš kdekdo, nejen vinaři ze Znojma, jistě i prodavači z Humpolce:-D;-), koneckonců i můj manžel:-D Možná bez masoxu a kašpárka. Možná s tím rozdílem, že cibuli skoro do hněda a nemíchá, pod poklicí na malém plameni pustí maso dost své šťávy. Ale dobrý:yes:, guláše není nikdy dost:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jana Hamzová: Aha, vinaři radši víno vypijou a guláš vaří bez něj :-));-)

    Odpovědět

  • Jana Hamzová Jana Hamzová(neregistrovaný)

    zizala: to není vinný guláš,ale vinařský guláš...Takhle ho vaří naši vinaři ve Znojmě :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani a ohledně psaní receptů, máš ode mne už pár hodin SZ, prosím, přečti si ji, ju? Děkuji.

    Odpovědět

  • maris maris

    zizala: teď jsem se chtěla zeptat, proč Vinařský :-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vinařské maso kašpárek vaří guláš vaření s kašpárkem gulas podle kasparka vepřoví guláš se špekovým knedlíkama kašpárek guláš s s vínem jak se vaří guláš guláš kašpárek vaření skašpárkem vaření s kašpárkem recepty vinařský hovězí guláš vaří kašpárek maso recepty kašpárku var recepty guláš recept hovězí maso recept kašpárek kuchař kašpárek recepty vinařské maso guláš -suroviny recepty vinarske maso vynarsky guláš recept hovězí guláš kašpárek