Květák a mrkev s curry
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninové směsi mohou být doplňkem k masu nebo také samotným hlavním chodem podávaným třeba s bramborami. V tomto případě připravíme mrkev a květák na kari, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninové směsi mohou být doplňkem k masu nebo také samotným hlavním chodem podávaným třeba s bramborami. V tomto případě připravíme mrkev a květák na kari, které…
Rychlý a lehký oběd nebo večeři připravíte velmi snadno z kuskusu a čerstvé zeleniny. Zeleninu stačí osmažit, přidat k ní připravený kuskus a promíchat. K ochucení…
Výborná zeleninová večeře, která vypadá pěkně na talíři. Cherry rajčata plněná sýrovou náplní s bylinkami podáváme spolu s plátky opečené cukety, kterou ochutíme kari.…
Hranolky nemusí být jen z brambor. Z Třeboně pochází recept na oblíbené kapří hranolky, pokud však nepatříte mezi milovníky rybího masa, můžete vyzkoušet kuřecí variantu…
Zeleninová omáčka sladkokyselé chuti, ve které se pojí chuť a vůně indického kari se zázvorem a rozinkami. Tuto zajímavou omáčku můžete využít pod maso, skvěle chutná…
Tato omeleta je vynikající volbou pro každého, kdo hledá rychlý a výživný pokrm plný chuti. Šťavnaté kousky kuřecího masa se dokonale doplňují s jemně opečenými žampiony…
Lososa se zeleninovým salátem a bramborami připravíme jednoduše na jednom plechu. Zeleninu okořeníme výraznou severoafrickou kořenicí směsí, která pečené zelenině dodá…
Toto rizoto vás jistě zaujme, pokud máte rádi kombinaci masa a sladkých chutí. Opečené kuřecí maso, kousky nasládlé dýně a rozinky ochucené kari kořením tvoří zajímavou…
Z dýně hokaido vaříme nejčastěji polévku, ale co takhle zkusit dýni připravit jako bezmasé hlavní jídlo? Dušené kousky dýně v omáčce z kari koření, skořice, cibule a…
Vepřová kotleta patří mezi oblíbené druhy masa, je pěkně šťavnatá a připravíme ji během chvilky na pánvi. Podlitá výpekem a potřená jablečným pyré s trochou kari chutná…
Využijte vařené drůbeží maso i jinak, než na obligátní salát či pomazánku. S trochou exotiky vytvoříte novou a chutnou salátovou variantu.
Toto lahodné zeleninové jídlo s nádechem exotiky připravíme z květáku a řapíkatého celeru. Díky výraznému koření skvěle chutná a čerstvý koriandr mu dodává svěžest. Kari…
Křupavé smažené placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš v lásce nemají. Placky z červené řepy chutnají skvěle samostatně, posypané oříšky…
Jednoduché a rychlé jídlo připravíme na pánvi z hub a zeleniny. Žampiony a hlívu ústřičnou můžeme případně nahradit lesními houbami. Pokrm láká k ochutnání pěknými…
Ať k masu, k rybě nebo třeba jen k salátu, pečené brambory jsou vždy skvělým nápadem. Kousky brambor nejprve naložíme do smetanové směsi s kořením a bylinkami. Po…
Netradiční kombinace kuřecího masa na kari s dušenou kedlubnou a avokádem vás mile překvapí. Pokrm je velmi výživný a chutný a ani k němu nepotřebujete přílohu. I v…
Snad nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou jsou jitrnice. Připravit z nich můžeme skvělou pomazánku, kterou podáváme na křupavých očesnekovaných topinkách, posypanou…
Vinná klobása jistě už má své místo mezi uzeninami. Použít ji můžeme třeba do této zeleninové směsi s bramborem. Chutné je třeba spojení brokolice, mrkve a rajčat. Pokrm…
Pečené papriky s náplní z kuřecího masa a vajec mohou být chutnou dietní večeří. Pokrm zapečte s balkánským sýrem a když navíc do pekáčku přidáte i květák okořeněný…
Dobře ochucený salát může být samostatným pokrmem nebo přílohou třeba ke grilovanému masu. Salát plný zeleniny, se sýrovými kuličkami a snadnou octovou zálivkou, je…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
V našem receptu najdete poctivě připravenou hovězí roštěnou, namarinovanou ochuceným olejem. Odleželou ji necháte připravit bez práce s pomocí pomalého hrnce. Na vás…
Pokud máte rádi plísňové sýry, toto lahodné a neotřelé pohoštění vás jistě zaujme. Plísňový sýr naplníte dvěma druhy náplní. Jednu zjemníte máslem a přidáte pepř a kapii…
Strouhanku osmažíme na másle, zalijeme horkým vývarem, přidáme nakrájený sýr, pomixujeme a dáme vařit.Když polévka vaří, zahustíme vejcem, okořeníme, osolíme a přidáme…