

Čočka s bambusem, celerem a arašídy
Suroviny 2 porce
- 100 g červené čočky
- 100 g celeru
- 100 g bambusových výhonků
- 30 g loupaných arašídů
- 2 stroužky česneku
- mleté kari
- chilli
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
Celer oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část podrtíme v mixéru na drobno. V pánvi rozpálíme kousek másla a celer na něm opečeme.
Přidáme kari, chilli, česnek, sůl a pepř a společně dvě minuty opékáme.
Arašídy vysypeme do mixéru, přilijeme 1 deci vody a minutu mixujeme na husté hladké „mléko“.
Do hrnce přidáme červenou čočku a vše zalijeme vzniklou arašídovou omáčkou.
Přidáme ještě bambusové výhonky a vaříme pod pokličkou 10 minut do zhoustnutí. Jíme ihned, jídlo krásně zahřeje.