Čočka s bambusem, celerem a arašídy

Tanicka Kuchařka: Tanicka

2 porce Luštěniny 2 názory

Suroviny

100 g červené čočky
100 g celeru
100 g bambusových výhonků
30 g loupaných arašídů
2 stroužky česneku
mleté kari
chilli
sůl
pepř
máslo
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část podrtíme v mixéru na drobno. V pánvi rozpálíme kousek másla a celer na něm opečeme.

  2. Přidáme kari, chilli, česnek, sůl a pepř a společně dvě minuty opékáme.

  3. Arašídy vysypeme do mixéru, přilijeme 1 deci vody a minutu mixujeme na husté hladké „mléko“.

  4. Do hrnce přidáme červenou čočku a vše zalijeme vzniklou arašídovou omáčkou.

  5. Přidáme ještě bambusové výhonky a vaříme pod pokličkou 10 minut do zhoustnutí. Jíme ihned, jídlo krásně zahřeje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čočka s bambusem, celerem a arašídy

Tématické fráze: mleté maso s arašídy čočka bambusové výhonky recept cervena cocka bambusove vyhonky vyhonky čočka na jídlo výhonky čočky výhonky z čočky recept jídla s bambusem výhonky z čočky čočka s celerem zapečená recept s výhonky čočka kuřecí kari s bambusem recepty arašídy kuře na kari s arašídy