Krůtí kari s čerstvým zázvorem a kurkumou
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a maso nakrájíme. Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a maso nakrájíme. Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme…
Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a karí. Zázvor…
Maso nakrájíme na 4 silnější plátky a nařízneme několikrát okraje. Smícháme papriku, majoránku, kari a asi polovinu lžičky soli, pak posypeme touto směsí obě strany masa…
Do prsou uděláme kapsu, kterou naplníme plátky broskví a zaděláme párátky.Do misky dáme broskve dle libosti a vidličkou je rozmačkáme na kaši (nebo rozmixujeme v mixéru)…
Kuřecí maso natrháme na kousky. Mrkev nastrouháme nahrubo. Celer nakrájíme na tenké plátky. Petrželku a česnek nasekáme.Do mísy dáme kuře, mrkev, celer, petrželku a…
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli najemno, papriky na proužky a cuketu na kostičky.Na olivovém oleji osmažíme cibuli do sklovata, přidáme kuřecí maso a opečeme.…
Hledáte nové recepty do rodinného jídelníčku? Vyzkoušejte zelné závitky s mletým masem, kořenovou zeleninou a neobvyklou černou rýží. Vypadají skvěle, chutnají báječně a…
Houby předem namočíme - cca na hodinu.Maso dáme vařit, v polovině přidáme pokrájené houby, o něco později nakrájené bílé části cibulek, nudličky z mrkve, rozmačkaný…
Nevíte jak využít střed z cukety? Pak jimi můžete naplnit žampiony, které posypete strouhaným sýrem a zapečete. Vaječný salát z křepelčích vajíček poslouží jako skvělá…
Květák je začátkem podzimu v té nejlepší kondici. Pokud se vám již omrzela příprava v trojobalu, či jako mozeček - vyzkoušejte tento recept. Upečené růžičky lahodné…
Ingredience na marinádu smícháme. Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran pomažeme marinádou, naskládáme do pečící nádoby, do které jsme narovnali plátky másla a…
Jídla z jednoho pekáčku mají výhodu při přípravě. Šetří energii i práci v kuchyni. Kombinace kořeněného květáku a směsí plněných kuřecích stehen je skvělá volba pro…
Míchaná vejce patří mezi oblíbené snídaně. Připravit je můžeme na mnoho způsobů, například k nim přidat tvarohový sýr cottage a trochu koření. Míchaná vejce podáváme s…
Velmi oblíbená dýňová polévka, která zpestří podzimní jídelníček nejen ve všedních dnech. Kokosové mléko se dnes prodává i v malém balení a vyplatí se ho vyzkoušet. Dodá…
Sladká chuť medu nepatří jen do moučníků, skvělá je i v kombinaci se slanou sójovou omáčkou. Dobře ochucené proužky kuřecích prsou orestujeme a poté podusíme. Na závěr…
Šošovicu namočíme na 2 hodiny. Na troche oleja opražíme na kolieska narezaný pór, pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala a varíme do mäkka. Na panvici…
Do hrnce nalijeme 1 dcl vody, přidáme čočku, špenát, nakrájenou zeleninu a lněné semínko na zahuštění. Osolíme, okořeníme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí, ihned…
Okurky oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka (ne natenko), cibuli nakrájíme na půl kolečka. Přidáme všechny suroviny a necháme v lavoru 2-3 hodiny proležet. Kdo má rád…
Okurky a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, přidáme sůl a necháme 2 hodiny odležet. Potom odstraníme přebytečnou vodu, přidáme ocet, cukr, papriku a kari a plníme do…
Smícháme ingredience na marinádu a vložíme do ní kotlety. Marinujeme 2-3 dny. Pak kotletky spolu s marinádou přikryté dusíme v troubě 30 minut.Kotletky otočíme a odkryté…
Nakrájíme okurky, cibuli, přidáme sůl, promícháme a necháme 2 hodiny odležet. Poté naplníme do sklenic. Nálev: všechny ingredience smícháme a necháme 5 minut povařit.…
Pokrájená rajčata a cibuli povaříme asi půl hodiny a prolisujeme nebo rozmixujeme. Přidáme ocet, cukr a vaříme na hustotu marmelády. Před dokončením přidáme kari koření,…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!
Velký průvodce dýněmi: Na co se hodí Hokkaido, jak jíst tu špagetovou? A zásady správného skladování
Jak a kdy správně odmrazit mrazák? Určitě v zimě. Nejdůležitější je totiž rychlost a správné uchování zmražených potravin