Falešně opilé smetanové kuře

Drůbeží maso Doba přípravy: 30-40 min 5 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30-40 min 5 názorů

Suroviny 3-4 porce

1 balení kuřecích prsíček
plnotučná hořčice
olivový olej extra virgin
tymián (nejlépe čerstvý)
zakysaná smetana (pro jemnější chuť smetana ke šlehání)
1 trojúhelníček tavené sýru (může být a nemusí)
polotučné mléko
nealkoholické pivo
středně velká cibule (může být i červená)
česnek
sůl
pepř
kari
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si očistíme a nakrájíme na kostičky, příp. nudličky, kuřecí prsíčka. Prolisujeme si 3-4 středně velké stroužky česneku a pokapeme kuře trochou olivového oleje. Přidáme nejlépe čerstvý tymián, 2 lžíce plnotučné hořčice, kari, trochu soli a vše promícháme. Dáme v přikryté mističce do ledničky. Ráno můžeme promíchat.

  2. V poledne či večer si na dobře rozpálené pánvičce s olivovým olejem necháme zesklovatět cibulku. Přidáme kuřecí masíčko a necháme orestovat do zlatova.

  3. Během toho si ve větším hrnečku smícháme 1,5 lžíce zakysané smetany, dolijeme mlékem. Přidáme trojúhelníček taveného sýru, 2 stroužky česneku, čerstvou bazalku a trochu pepře.

  4. Dobře promícháme a vlijeme na pánvičku ke kuřeti kde přidáme trochu nealkoholického piva. Vaříme za občasného míchání cca 20-30 minut.

  5. Podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, popř. pečivo. Zvládne i začátečník.

Komentáře k receptu Falešně opilé smetanové kuře

  • Sareli Sareli(autor receptu)

    Bibinka: Jéé, moc děkuji za krásné přivítání:-*
    Určitě je to možné dělat na spoustu způsobů a ráda vyzkouším jiné ingredience;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Bibinka Bibinka

    Sareli, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
    Něco podobného také občas dělám i když s trochu jinými surovinami, ale je to dobrý. Dávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • Sareli Sareli(autor receptu)

    1974andrea: Já to dělám běžně, akorát nivu rozpouštím až za horka:-)
    Ale když si ho podle mě "rozbabráte" v prstech, tak to pak šlehací metlou bude raz dva.:-)¨
    Však uvidíte sama:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ten tavený sýr bych asi nechala rozpustit až v teplé omáčce, neumím si představit, že bych ho rozmíchávala ve studené směsi.;-) Ale jinak to bude dobré:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na pivě se smetanou opilé kuře podle hrušky kuře na pivu a smetane kotrc na panvicce kuře smetana pivo opilé kuře na česneku kuře smetana syr opilé cibulky opile kureci prsa