Kuřecí kousky na fenyklu a kari

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2-3 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

2 porce kuřecího masa
1 čerstvý fenykl
1 cibule
10 cherry rajčátek
150 ml vývaru (vody)
150 -200 ml smetany nebo kokosového mléka
1 lžička kari koření
špetka mletého koriandru
sůl
pepř
olivový olej
k podávání zelená nať cibulky nebo koriandr
chilli paprička
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme nakrájené kousky masa. Občas promícháme, aby se zatáhlo ze všech stran a zatím nakrájíme na měsíčky cibuli i fenykl.

  2. Obojí přidáme k masu, okořeníme a pár minut opékáme, pak podlijeme vývarem, přiklopíme a 2-3 minuty dusíme. Odklopíme, přidáme překrojená rajčátka a přilijeme smetanu (nebo kokosové mléko). Jen pár minut necháme povařit, aby se rajčátka nerozvařila a dle chuti přisolíme nebo přidáme chilli papričku.

  3. Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí nebo koriandrem .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky na fenyklu a kari

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo