Červený salát
Recept ještě nebyl hodnocenČervené zelí nakrouháme, spaříme a scedíme.Červenou cibuli a červenou řepu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a přidáme spařené zelí.Připravíme dresink. Smícháme krenex…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červené zelí nakrouháme, spaříme a scedíme.Červenou cibuli a červenou řepu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a přidáme spařené zelí.Připravíme dresink. Smícháme krenex…
Plátky masa prořízneme na větší pláty, rozevřeme a nejlépe přes mikroten rozklepeme. Po obou stranách zlehka osolíme a opepříme. Každý plát potřeme krenexem a co zbude,…
Krůtí maso si nařízneme a lehce rozklepeme. Osolíme, poklademe spařeným pórkem a kouskem kapie. Smotáme a spíchneme párátkem. Ze všech stran zprudka opečeme. Pak…
Kuřecí řízky osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek, osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme…
Porce ryby osolíme, poklademe šunkou, pomažeme krenexem a zavineme. Závitek v jedné čtvrtině propíchneme špejlí, v polovině rozřízneme a propíchneme i druhou část. …
Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme zbytek surovin a dobře promícháme. Uložíme v chladnu a později mažeme na tmavé pečivo (výborný je žitný chléb) nebo plníme do…
Do připravené mísy nastrouháme nahrubo dvě předvařené řepy.Dále přidáme 2-3 lžíce neochuceného jogurtu. Kdo dá méně jogurtu, pocítí větší a ostřejší chuť řepy.Přidáme…
Zakysanou smetanu rozdělíme do tří mističek, do každé přidáme jednu z ingerdiencí, podle chuti dosolíme, dopepříme. Tato variace byla vytvořena k uzenému lososu (a k…
Maso dotenka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme krenexem. Na každý plátek položíme asi 10 fazolek tak, aby postranách vyčnívaly, stočíme a upevníme jehlou. V pánvi…
Vše dejte do mísy a důkladně prošlehejte šlehacími metlami ručního šlehače do lehké pěny.Namažte na tmavé pečivo nebo dobrý chléb. Přidejte vhodnou zeleninu, papriku…
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má…
Kuřecí stehna osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Smetanu prošleháme se sterilovaným křenem a lehounce osolíme. Troubu rozehřejeme na 230°C, do kastrůlku nebo…
Plát masa přes potravinářskou folii dobře rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Vnitřní stranu potřeme krenexem a poklademe plátky bůčkového závinu.…
Červená řepa je na první pohled obyčejná zelenina, která však má pozitivní účinky na naše zdraví. Z pečené řepy můžete připravit snadný salát s balkánským sýrem,…
Rozpečené bagetky s voňavým bylinkovým máslem a pikantní tvarohovou pomazánkou s krenexem podáváme ozdobené ředkvičkami a jarní cibulkou. Můžeme si je vychutnat třeba…