Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 9. 2011 19:40

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie6 735 kJ / 1 610 kcal
Bílkoviny29,06 g
Tuky122,68 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 4,64 g
Sůl10,47 g
Sacharidy93,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na maso je můj vlastní; recept na křenovou kaši pochází ze stránek Restaurant-Guide.cz a vaří ho pražská restaurace Kolkovna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

chocolate

26. 9. 2011 19:37

Sodovka:V Brně ho mají v masně v Penny marketu v Bystrci nebo na Lidické (zastávka tram č.1 Antonínská).

Sodovka

26. 9. 2011 19:34

Elizo, jaké maso mi doporučuješ místo vepřových ocásků? Tvůj recept se mi velice líbí. Chtěla bych ho vyzkoušet, ale kde koupit v Brně vepřové ocásky nevím. Jaké maso bych místo vepřových ocásků mohla použít? Posílám +16 a recept si ukládám mezi oblíbené.:yes::-))

zizala

25. 9. 2011 16:28

Krásný recept, zkusím tu kaši, asi hodně brzy :-p:yes:

Eliza

24. 9. 2011 19:39

Jo a Špagetko, troufám si tipnout, že tohle Ti bude chutnat ještě víc, než ten první recept... Alespoň u mě to tak je..;-)

Eliza

24. 9. 2011 19:12

Moc vám všem děkuji za hezké komentáře.
Rebi, to já jen tak, protože jsem včera koupila právě tu za dvacku (Hamé či co) a na maso...super, jen jsem ji musela trošku povolit vařící vodou.
Jinak já také ty ocásky neznám dlouho, doma to maminka ani babička nedělaly, nekupovaly. Pře dpár lety (myslím) je začali vozit do naší masny, mívali je sporadicky, to jsem je vždycky koupila. Teď už je mají skoro stále, ale ty uzené - Špagi - ty moc často nemívají. Ale myslím, že jeden recept s uzenými ocásky tu mám a matně si vzpomínám, že to bylo moc dobré a šťavnaté.
No a hovězí oháňka, tak to je taky bašta...:-p třeba na červeném víně, dlouho tažené...:-p

spagetka

24. 9. 2011 14:11

vseumel:já vařila poprvé ocásky od Eliz tady podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/22673-veprove-ocas... a musím říct, že mi to moc chutnalo a i finančně je to velmi výhodné. Objevila jsem, že je mají v Lídlu a teď měli v Penny uzené ocásky, ale ty už jsem bohužel nesehnala :-(, pokud na ně narazíš, neváhej ;-);-);-)

vseumel

24. 9. 2011 13:44

Já přemýšlím, jestli jsem někdy vepřový ocas jedla. Normálně vařím jen hovězí nebo i telecí (ale ty jsou chuťově dobré, ale jsou pidi). Musím někdy vyzkoušet. Určitě to bude mňamka :yes:

ivulinka

24. 9. 2011 13:32

...a zase nádhera, fotky nevyjímaje...:yes:

JanaDorazinova

24. 9. 2011 10:37

Určitě budu muset při příští zabíječce myslet na ocásky. Tohle by mne nikdy nenapadlo a musí to být mana nebeská!!:-p:yes:

rebeka

24. 9. 2011 08:30

Eliza::-D:-D koupím klidně dražší, např.Schwartau...za kvalitu si ráda připlatím;-)
dám na tvoji radu, poznámku jsem si opravila a jakmile pan řezník zavolá:-D jdu na to;-):yes:
a děkuji všem za rady:-K:-)

suslajda

24. 9. 2011 06:26

:-pmana nebeská nádhera:yes:+1:yes::yes:

spagetka

23. 9. 2011 23:21

Eliza: prima, vyzkouším s tou meruňkovou, já chtěla rebi poradit, ale asi máš pravdu, máš to vyzkoušené ;-);-)

Eliza

23. 9. 2011 23:15

Naděnko, ta meruňková chuť tam hraje svoji nezastupitelnou úlohu. Takže ačkoli tu máš spoustu super rad, osobně bych ti doporučila zůstat u mnou vyzkoušené receptury a za cenu kolem dvaceti korun zakoupit meruňkovou zavařeninu. S ostatními nemám zkušenost - a kdybych ji měla, mohl by recept vypadat jinak. Takhle byl výsledek vynikající, za ostaní obměny neručím,

Klariska

23. 9. 2011 23:01

To je pohled pro bohy! :yes::-K

Bahula

23. 9. 2011 22:12

Léta jsem dělala vepřové ocásky na všechny možné způsoby,protože tchýně je v práci dostávala na lístky, ale toto :-O:yes:+

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: prasečí ocásky recept prasečí ocásky vepřové ocásky recept vepřový ocas recept vepřové ocásky prasečí ocásek prasečí ohanka vepřový ocas uzene praseci ocasky prasečí oháňka recept prasečí ocas recept uzený vepřový ocásek vepřová ohánka meruňkový kečup varene uzene ocasky prasečí ocásky recepty uzený prasečí ocásek uzený vepřový ocas prasečí ocásek recept recepty vepřové ocásky

Suroviny: ocas vepřový, sůl, sádlo, zavařenina, česnek, omáčka sojová, sojová omáčka světlá, kečup ostrý, krenex, ocet balsamiko, vývar, brambory, lučina, smetana, krenex, máslo, sůl, křen

TopRecepty.cz

Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMwE