Kuřecí prsa v libečku se solamylovou krustou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

2 velké Drůbeží maso 41 názorů

Suroviny

700 g kuřecích prs
100 ml bílého vína
2 vejce
6 lžic solamylu
2 lžíce nadrobno nasekaného libečku
2 lžíce krenexu
1/4 lžičky barevného pepře (lze vynechat)
solamyl na obalení
olej na smažení
sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na plátky o síle cca 1,5-2 cm. V hlubší nádobce vidličkou rozšleháme vejce společně s vínem. Přidáme solamyl a umícháme hustější těstíčko. Dále přidáme libeček, krenex, pepř a vše dobře promícháme.

  2. V připraveném těstíčku obalíme nakrájené, nenaklepané plátky masa a necháme alespoň hodinu v lednici odpočinout. Necháme-li přes noc, maso všechny chutě z těstíčka natáhne a bude hezky voňavé.

  3. Poté plátky masa obalíme v solamylu a na pánvi s rozehřátým olejem smažíme pozvolna po obou stranách do zlatavé barvy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa v libečku se solamylovou krustou

  • Jana Remkova:Děkuji;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tohle je rozhodně za bodík!!!:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    evca47 prknovae@seznam.cz:Evi,přidala jsem do poznámky pod rcp pár odkazů na libeček:-)Využití je opravdu hodně.A protože se Tvůj dotaz týkal čaje z libečku,tak si odpověd rozklikni tady;-)
    http://www.tradicnirecepty.cz/napoje/caj-z-libecku...

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    evca47 prknovae@seznam.cz: Libeček v hrnci krásně provoní vařené maso a zejména je skvělé jej přidat, když se vaří brambory.:-p

    Odpovědět

  • evca47 prknovae@seznam.cz evca47 prknovae@seznam.cz(neregistrovaný)

    rihana: chci se zeptat na co používáš čaj z libečku, mám ho na chalupě hrozně moc a dávám ho jen do jídla ale mám ráda bylinky ale nevím na co libeček je dík za odpověď:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Díky všem:-K:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    moc hezké, to mi uteklo, dělávám ráda, ta druhá fotka je skvost;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    S chutí bych si ukrojila veliký kus Ani, máš to krásné všechno jako obyčejně šikulka :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Líbí se:-p, tak je to podané:-D, vyzkouším a paní autorce dávám:yes: a bodíka:-D

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Anna Kociková: Děkuji za radu. Já ty stonky vždycky vyhodila a uznávám, že je jich škoda, hlavně teď na jaře. První várku jsem vyhodila, takže druhou zamrazim. Jinak nařezané lístky mrazím dlouho a sušený libeček mám ráda na čaj. Jsem čajobylinková. Recept je nápaditý, vyzkouším.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Anna Kocikova:Aničko, to je docela bomba, to se mi líbí a brzy to spáchám a tady platí, čím déle naložené, tím lépe a výsledek lepší, udělám možná hned o tomto víkendu a nemusím přemýšlet co vařit;-)Dávám ti 15.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    danielle72: danuško, hele neutahuj si ze mě jooo:-D:-D:-D, ale teď vážně, mátovou sůl jsem nedělala, ale proč ne? Ovšem mátový olej i ocet mám. Už chápeš, proč mám furt máty málo? Hele ale nápad na mátový cukr není špatnýýýý :yes::yes::yes::yes: Děkujuuuuu a udělej takýý, do moučníků bude skvělý, ta sůl by taky mohla, když o tom přemýšlím..... :yes::yes::yes:
    Chudák anička, ta nás zabije, asi bychom měli jít na diskuzi, co vy na to? A vymýšlet co z mátou nebo libečkem

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Aničko, to je výborný recept, ten určitě vyzkouším:-p:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    spagetka: Hmmm, bezva tip:yes: A taková mátová sůl...:-D:-D:-D Nebo radši cukr, že?;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rozmarynaH: jéé určitě, dělám to taky, na to jsem zapomněla. Jak říká můj muž - ta dá libeček i do švestkových buchet :-D:-D:-D. Fakt to dělal Jamie:-O:-O? To jsem neviděla, koukám na to, u nás se prostě libeček používá na tisíc způsobů, no jo, receptíky jsem přidat mohla, pro mě je to obyčejné no :-D:-D:-D:-D
    Jo bacha, libeček musí být totálně suchý, klidně až přeschlý

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: libeček recepty jak zamrazit libeček jak zamrazit naložené maso čaj z libečku kuře na libečku sušení libečku libeček v soli solamyl solamylove testicko využití libečku libeček sušení jak usušit libeček sušený libeček kuřecí maso na libečku mail libec.org loc:cz kuřecí prsa v solamilu libeček využití lze zamrazit naložené maso kuřecí prsa v solamylovém těstíčku libeček naložený v soli

Zapomněl/a jsem heslo