Hovězí uzený jazyk s jablkovým pyré

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s použitím papiňáku cca 80minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

1 uzený hovězí jazyk
1 cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
1 velká snítka libečku
voda
Na pyré:
100 ml vývaru z jazyka
4 menší jablka
3 lžíce krenexu
1 lžička granulovaného česneku
1 cm široký plátek másla
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce.
    Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený, a slabým varem vaříme doměkka (v papiňáku 60 minut).

  2. Měkký jazyk ponoříme do studené vody, poté ho sloupneme a nakrájíme na porce.

  3. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky.
    Dáme do vhodného kastrolu, přidáme česnek a vývar a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  4. Poté jablka rozmačkáme, přidáme krenex, máslo a již bez pokličky vaříme 3 minuty.

  5. Mezitím ohřejeme naporcovaný jazyk, který podáváme s pyré a šťouchanými bramborami.

Poznámka

Jazyk byl celkem velký. 4 porce byly s pyré a zbytek jsme snědli jen tak, bez ničeho ve studeném stavu :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí uzený jazyk s jablkovým pyré

Tématické fráze: recept na uzený hovězí jazyk uzeny hovezi jazyk uzeny hovezi jazyk recepty uzený jazyk hovězí jazyk recept hovězí jazyk v papináku uzený hovězí jazyk recept uzeny jazyk v papiňaku hovezí uzený jazyk recepty uzený hovězí jazyk uzený jazyk recept jazyk recept uzeny hovezi jazyk s jabljy jak připravit uzený hovězí jazyk jak zpracovat hovězí jazyk pečený uzený hovězí jazyk uzený hovězí jazyk videorecept priprava uzeneho jazyka příprava uzeného hovězího jazyka jak zpracovat uzený jazyk