Kančí rolky na špekovém zelí

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 4 hodiny v PH na II.stupni 5 porcí Pomalý hrnec 9 názorů

Suroviny

4 silnější plátky kančí krkovice (cca 850 g)
1/2 hlávky bílého hlávkového zelí
1 větší cibule
12 delších plátků anglické slaniny
4 lžičky krenexu
4 cm silně ukrojený kus Debrecínského špeku
150 ml tekutiny (vývar, voda nebo bílé víno)
mletý pepř
sůl
Dále:
2 cibule
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vykrojíme košťál, odebereme 4 vrchní listy a ty v míse zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme.

  2. Špek nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ho necháme osmažit do zlatavé barvy. Poté ho odebereme stranou a tuk v pánvi ponecháme.

  3. Zelí nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nadrobno. Dáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme vyškvařený špek, osolíme a promícháme.

  4. Plátky masa po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme krenexem. Na každý plátek masa dáme 3 plátky anglické slaniny, list spařeného zelí a pevně zamotáme do rolky. Zajistíme párátky nebo nití a na pánvi v tuku po špeku je ze všech stran prudce opečeme. Rolky vtlačíme do zelí, podlijeme tekutinou a hrnec přiklopíme poklicí.

  5. Program pomalého hrnce nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny.
    Po uplynutí času měkké maso vyndáme, odstraníme nitě (párátka) a naporcujeme. Podáváme s vařenými bramborami, které ochutíme na tuku osmaženou cibulí.

Poznámka

Nemáme-li kanečka, použijeme obyčejnou vepřovou krkovici. Doba pomalení zůstává stejná. Víno jsem měla bílé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí rolky na špekovém zelí