Křenová omáčka z Hokkaido dýně s uzeným masem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 2 hodin(záleží na kvalitě masa) 4-5 porcí Omáčky 7 názorů

Suroviny

900 g uzeného masa vcelku
1 l vody
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
2 bobkové listy
na omáčku budeme potřebovat
2 lžíce oleje
1 cibuli
600 ml uzeného vývaru
500 g dýně Hokkaido
300 g jablek
3 lžíce krenexu
1 vrchovatou lžíci nastrouhaného křenu
1 plátek másla
sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka.
    Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.

  2. Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má dýně zdravou slupku, loupat ji nemusíme, pouze nakrájíme na kostky.

  3. V hlubším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, jablka,uzený vývar a uvaříme doměkka.

  4. Poté vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme krenex, čerstvý křen, máslo na zjemnění a ještě 5minut provaříme.

  5. Omáčku podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu a dochutíme.
    Podáváme s knedlíkem a plátkem uzeného masa

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 213 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křenová omáčka z Hokkaido dýně s uzeným masem

Tématické fráze: omáčka z dýně hokaido křenová omáčka z krenexu zdravá křenová omáčka dyne hokaido omacka křenová omáčka omagka dýně hokaido krenova omáčka dyně hokaido omáčka z dýně hokaido k masu recept ma omáčku z hokaido dýně hokaido omacka recept omáčka hokaido recept dýně hokaido recept omacka hokajdo polevka s uzenym křenová omáčka s uzeným hokaido uzené maso recepty omacka hokaido mandlová dýně hokaido smetanová omáčka z dýně hokaido hokajdo omačka dýně hokaido recepty