Zapečená tarhoňa
Recept ještě nebyl hodnocenDáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. …
Kdo by nemiloval polévky? Pokrm, který zasytí i zahřeje, a často je označován jako lék. Kedlubnová polévka se zeleninou a voňavým kořením je skvělá k víkendovému obědu…
Skvělé odlehčení našeho jídelníčku! Pečené placky s jakoukoliv zeleninou přijdou vždy k chuti, ať je připravíme k večeři či svačině. Jejich výhodou pak je, že je můžeme…
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Zalijeme vývarem a přidáme bylinky.Přisypeme rýži a vaříme doměkka, přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a ještě…
Na másle a oleji zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte slaninu nakrájenou rovněž na kostičky. Zarestujte do zlatova.Postupně přidávejte ostatní…
Osmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou. Rychlou a jednoduchou přípravu…
Rychlý a chutný domácí kečup připravený v papiňáku vás překvapí svou jednoduchostí a intenzivní chutí. Tento kečup, plný čerstvých rajčat a voňavého koření, je skvělou…
Ideální recept, pokud můžeme použít nové brambory i se slupkou, protože právě pod ní se ukrývají nejcennější vitamíny. Brambory jsou nízkokalorické a na živiny a škrob…
Lehká, svěží a přitom sytá – rajčatová polévka s cuketou je ideální volbou pro teplé dny i rychlý oběd během týdne. Kombinace dozrálých rajčat, jemné cukety a bylinek…
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Chléb ve vajíčku je oblíbenou večeří. Náš recept se hodí, když chceme vynechat smažení a přípravu ještě urychlit. Rodinu příjemně překvapíme, když nachystáme pokrm…
Milionovou polévku oceníme, pokud potřebujeme uvařit vydatnou, ale jednoduchou a rychlou polévku. Stačí nám k tomu vývar, trochu kořenové zeleniny, krupička a bylinky.…
Rajčata nakrájíme na plátky. Lehce je osolíme a potřeme je olivovým olejem, smíchaným s drobně nasekanou bazalkou.Krajíčky chleba lehce potřeme bylinkovým máslem a dáme…
Bramborovou omáčku již vařily naše babičky, které dokázaly téměř z ničeho nakrmit celou rodinu. Suroviny na tuto omáčku zajisté najdete vždy doma a za pár chvil si již…
V hrnci na másle prohřejeme smaženou cibulku, přidáme nadrobno pokrájený česnek a anglickou, zapražíme lehce moukou, přidáme povolené fazolky a zalijeme vývarem. Podle…
Kuřecí prsa v těstíčku patří mezi velmi oblíbené rychlovky, které nikdy nezklamou. Ať už k rodinnému obědu nebo jako pohoštění na oslavě, vždy zmizí ze stolu velmi…
Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou…
Toto jídlo spojuje šťavnaté vepřové maso s jemnou chutí cukety a výrazným aroma libečku. Kousky vepřového masa jsou pečlivě okořeněny a pečeny společně s plátky cukety a…
Karbanátky z mletého masa jsou velice oblíbené, ale už jste zkusili jejich alternativu z pohanky? Ta je přirozeně bezlepková, má dokonalou oříškovou chuť a maso skvěle…
Zapékaný květák s bramborami je jídlo z jednoho pekáčku, které ušetří čas i nádobí. Květák, brambory, smetana a niva se spolu zapečou do voňavého a krémového pokrmu,…
Výživnou polévku, kterou můžeme podávat na svačinu či večeři připravíme z masového vývaru, kousků kvalitní uzeniny a různé zeleniny. Ta jí dodá potřebné vitamíny a chuť.…
Nastavovaná kaše s kroupami, provoněná majoránkou a česnekem s osmaženou cibulí, je vydatnou přílohou třeba k opečenému uzenému masu, volskému oku nebo si ji můžeme…
Lahůdkové droždí v zavářce přidá pórkové polévce chuť i přidanou výživovou hodnotu. Uvaříte ji lehce a rychle. Do dvaceti minut bude stát talíř horké polévky na stole.…