Základní hovězí vývar
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 634 kJ / 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,33 g |
Tuky | 6,94 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 34,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z kuchařky Síla léčivých polévek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2023 19:46
Klasika, ale výborná.
19. 4. 2022 13:36
Vařit tři hodiny kořenovou zeleninu je nesmysl, to se zcela rozvaří. Tu bych přidával tak půlhodiny před koncem vaření, nastrouhanou nebo v malinkatých kostičkách tak dvacet minut před koncem. Pokud se zelenina před přidáním ještě osmaží, získá vývar lepší chuť i barvu.
16. 4. 2021 11:41
No a když se cibule před vařením v pase přeřízne napříč a nasucho připeče dočerna (třeba při pečení masa) tak pak teprve bude barva vývaru jako lusk
***
Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku
***
Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku
16. 4. 2021 10:33
Eja57: Děkuji za upozornění, hned jsem to napravila.
16. 4. 2021 10:20
Bez udání množství masa/ kosti a množství vody je recept pro začínajícího kuchaře bohužel k ničemu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 6 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 3 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 5 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 7 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 8 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 9 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, kost hovězí morková, mrkev, celer, petržel, pórek, petrželka, cibule, pepř černý, bobkový list, koření nové koření, libeček, sůl, voda
Základní hovězí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LKYj
5 názorů