Základní hovězí vývar

Suroviny

350 g hovězího masa
2 kusy morkové kosti
2 mrkve
1 celer
2 petržele
1/2 pórku
1 svazek petrželky (tu jsem neměla)
1 cibule
3 kuličky černého pepře
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření
libeček, sůl
1,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso a kosti nejprve opečeme v troubě (asi 20 minut, nemusíme).

  2. Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, kořením do hrnce, zalijeme studenou vodou. Na malém plameni vaříme 3 hodiny. Nakonec polévku dosolíme, přidáme bylinky.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z kuchařky Síla léčivých polévek.

Komentáře k receptu Základní hovězí vývar

  • casino casino

    No a když se cibule před vařením v pase přeřízne napříč a nasucho připeče dočerna (třeba při pečení masa) tak pak teprve bude barva vývaru jako lusk :-K
    ***
    Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku :no:

    Odpovědět

  • Petra Dvor. Petra Dvor.(autor receptu)

    Eja57: Děkuji za upozornění, hned jsem to napravila.:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Bez udání množství masa/ kosti a množství vody je recept pro začínajícího kuchaře bohužel k ničemu

    Odpovědět