Tiramisu s mascarpone
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italská kuchyně se obejde bez dlouhého vyvařování, ale potrpí si na kvalitní ingredience a jednoduchou přípravu. Výjimkou není ani smetanové tiramisu z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 025 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italská kuchyně se obejde bez dlouhého vyvařování, ale potrpí si na kvalitní ingredience a jednoduchou přípravu. Výjimkou není ani smetanové tiramisu z…
Smažený banán se zmrzlinou je neodolatelný dezert. Křupavý, karamelizovaný banán, jemně smažený dozlatova, se nádherně doplňuje s krémovou zmrzlinou. Je to sladká…
V parných letních dnech zajisté přijde vhod osvěžující a příjemně sladký dezert. Tiramisu ve skleničce s krémem z mascarpone, piškoty vonícími po likéru a čerstvými…
Tenké piškotové těsto je vyplněné cukrářskými piškoty máčenými v kávě, spojené lahodným šlehačkovým krémem. Tím roláda nabyde na objemu a po proležení všech chutí si…
Oslaďte si svou odpolední chvilku odpočinku svěžím nepečeným dezertem s broskvemi. Piškotový srnčí hřbet je plněný odlehčeným krémem z jogurtu, zakysané smetany a…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Mouku s práškem do pečiva a cukrem prosejeme na vál. Do směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko, přidáme mandle, špetku soli, vodu, mandlovou tresť a nastrouháme…
Sváteční jídlo v podobě jelení rolády s domácími mandlovými kroketami je jako stvořené pro rodinnou sešlost. Maso je skvěle dochucené dijonskou hořčicí a rozmarýnem.…
Tento dort je dokonalou volbou pro slavnostní příležitosti, je splněným snem pro všechny milovníky mandlí. Jemný mandlový korpus, bohatý mandlový krém a vrstva křupavých…
Tento dort je dokonalou volbou pro slavnostní příležitosti, je splněným snem pro všechny milovníky mandlí. Jemný mandlový korpus, bohatý mandlový krém a vrstva křupavých…
Reveň oloupáme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrolu a pokud možno bez vody na malém plameni dusíme do chvíle, kdy začne měknout, asi 6 min (neměla by se…
Mouku,heru,cukr,žloutky,šlehačku a sůl zpracujeme v těsto,které vyválíme nebo jen namačkáme do koláčové formy/z toho kousek necháme na dozdobení/a vidličkou na více…
Pečete rádi vánoční cukroví? Vyzkoušejte letos rafinované dortíčky s mandlovo - likérovou náplní. Dostanou do kolem vás, i všechny, co budou hotové sladké kousky…
Pečete rádi vánoční cukroví? Vyzkoušejte letos rafinované dortíčky s mandlovo - likérovou náplní. Dostanou do kolem vás, i všechny, co budou hotové sladké kousky…
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Čokoládu…
Připravíme si kávu.Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme.Mascarpone smícháme s rozmixovanou bazalkou.Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji smícháme s…
Krém: smetany rozšleháme s cukrem a pak pomalu přisypeme pudinkový prášek, až nám vznikne hustší krém. Pak přilijeme mandlový likér (v nouzi pár kapek mandlové příchuti)…
Ušleháme žloutky a 125 g. cukru, vmícháme likér, kakao, krupici, mandle a na kostičky nakrájené hrušky. Bílky ušleháme se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do těsta.…
Uvařit hustý pudink (méně mléka), přidat k němu najemno nastrouhané mandle, jogurt a likér - vyšlehat v hustý krém. Listové těsto rozdělit na 3 díly - jeden ze 3/4,…
Jablka loupeme a nakrájíme na plátky. Utřeme máslo, cukr, sůl a citronádu. Vmícháme 4 vejce a 100 ml. Smetany, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme a vylijeme na plech.…
Tenhle recept potěší každého milovníka mandlí, najde je totiž v křehoučkém těstě i v lahodné náplni. Že jste ho ještě nevyzkoušeli? Tak honem, navažte suroviny a pusťte…
Těsto : Smícháme vejce, vodu, cukr a ušleháme do pěny cca 7 minut, v další misce smícháme mouku a prášek do pečiva a vše spojíme dohromady. Dortovou formu vymažeme…
Nejprve vyšleháme z deseti vajec bílky až na pevný sníh. Do deseti žloutků přimícháme 10 polívkových lžic krupicového cukru a následně důkladně promícháme se sýrem…
Na lžíci oleje a 30 g másla (olej je tam proto, aby se máslo nepálilo) zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pepř, bylinky a nakrájená odblaněná…