Bazalkové tiramisu s jahodovým coulis

Miquel Kuchař: Miquel

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 7 názorů

Suroviny

1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků)
70 g cukru
500 ml smetany na šlehání
250 g Mascarpone
300 ml silné kávy
75 ml mandlového likéru (Amaretto)
150-200 g cukrářských piškotů
Na dokončení:
180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být)
moučkový cukr
strouhaná čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kávu.

  2. Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme.

  3. Mascarpone smícháme s rozmixovanou bazalkou.

  4. Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji smícháme s bazalkovým mascarpone.

  5. Do vychladlé kávy přilijeme likér, promícháme a máčíme v ní piškoty, kterými vyložíme dna misek (pohárů).

  6. Bazalkový krém dáme do cukrářského sáčku, navrstvíme ho na piškoty, opět poklademe namočenými piškoty a ně dáme další vrstvu krému.

  7. Takto připravené poháry dáme do lednice.

  8. Před servírováním rozmixujeme jahody (používáme-li mražené, necháme je předem rozmrazit) s moučkovým cukrem, do každého poháru na krém dáme lžíci rozmixovaných jahod.

  9. Dozdobíme několika kousky čerstvých jahod a strouhanou čokoládou.

Poznámka

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Také můžeme připravit do formy, jako klasické Tiramisu a poté krájet na jednotlivé porce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bazalkové tiramisu s jahodovým coulis

Tématické fráze: bazalkový dort bazalkový cukr bazalkovy krem coulis recept recept na tiramisu smetana coulis jahodový kulis jahodové kulé jahodové jahorove kulis tiramisu recept pohár coulis káva jablečne coulis jak krajet tiramisu dort s jahodovým coulis recept co je coulis