Linecké banánky

Cukroví Plněné Doba přípravy: 1 den i s proležením, pečením a zdobením 2 názory

Cukroví Plněné Doba přípravy: 1 den i s proležením, pečením a zdobením 2 názory

Suroviny

Těsto:
280 g másla
420 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
2 žloutky
2 balíček vanilkového cukru
citronová kůra
Dohotovení:
čokoládová poleva (Kaštany)
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc.

  2. Poté znovu propracujeme. Těsto vytlačujeme přes masový strojek, nakrájíme na potřebnou délku (poslouží domino, nebo malé zápalky). Dáme na pečící papír a v předehřáté troubě pečeme zvolna do zrůžovění.

  3. Mažeme marmeládou a stříkáme čokoládou (nebo namáčíme konce).

Poznámka od kuchařky

Vyzkoušel jsem i s máslovým krémem - výborné!

Konce máčené v čokoládě můžeme ještě obalit v kokosu nebo oříšcích.

Komentáře k receptu Linecké banánky

Tématické fráze: třené linecké banánky linecké banánky ze strojku třené linecké těsto recepty banánky linecké banánky v čokoládě linecký třený banánek linecke třené banánky slepované banánky třené banánky nejlepší linecké banánky banánky z třeného těsta poleva na banánky bananky z lineckého těsta linecké banánky polomáčené recept na banánky linecke ba linecké polomáčené nejlepší polomáčené linecké banánky třené linecké banánky recept linecky bananek linecké banaánky na do strojku