Kopky
Recept ještě nebyl hodnocenNa Vánoce se mnohé hospodyňky předhání v počtu napečeného cukroví. Tyto kopky pak snadno připravíte ze zbytků po lineckém, z kandovaného ovoce, různých odřezků řezů,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na Vánoce se mnohé hospodyňky předhání v počtu napečeného cukroví. Tyto kopky pak snadno připravíte ze zbytků po lineckém, z kandovaného ovoce, různých odřezků řezů,…
Nejprve studené máslo smícháme s moukou, obyčejným cukrem a žloutky. Hotové těsto vyválíme na plát o tloušťce 4 mm. Poté začneme formičkami vykrajovat srdíčka, vždy…
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, střídavě a postupně přidáváme rum, mléko, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Třetinu až…
Vajíčka ušleháme s vanilkovým a pískovým cukrem.Přidáme olej, kakao a marmeládu a ještě mixujeme.Pak přidáme kyšku, obě mouky, do kterých zamícháme sodu a prášek do…
Těsto: Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s polovinou cukru do pěny a přidáme mléko a olej a šleháme. Potom prosejeme mouku a přidáme spolu s kypřícím práškem…
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a dobře vymícháme dohladka. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (190°C, cca 10…
Promícháme a nalejeme do vymazané formy. Upečeme při 180 stupních cca 45 minut.
Rozdrťte sušenky v robotu nebo v pytlíčku pomocí válečku a smíchejte je s roztaveným máslem. Tuto hmotu pak vymačkejte do dortové formy. Je lepší tuto formu vypodložit…
Vejce rozkvedláme v mléce a přidáme hladkou mouku (nemáme-li, můžeme nahradit polohrubou). Po rozmíchání postupně přidáváme cukr a sůl.Nyní máme těsto hotovo a na předem…
Zpracovat těsto a nechat odležet v chladnu. Přes mlýnek dělat tyčinky, péct na 170°C. Chladné slepovat marmeládou a konce máčet v čokoládové polevě nebo žíhat…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme vykynout (1/2 až 3/4 hod). Z těsta vyválíme placku asi 1-2 mm. Vykrajujeme kolečka, která plníme malou lžičkou…
Toto těsto můžeme použít i na jinak tvarované pečivo. Pokud nemáme mlýnek se zdobičkou, použijeme zdobící sáček. Pokud je těsto tuhé a sáčkem se těžce protlačuje,…
Zelené "mechové" dorty jsou stále oblíbené. Jsou jednoduché na přípravu i zdobení. Podle tohoto receptu upečete dort i když právě nevlastníte dortovou formu. A při jeho…
Pod názvem černoušci se skrývají kolečka, slepená náplní z ořechů a cukru, máčená v polevě z Ledových kaštanů a to vše posypané nasekanými ořechy. Zní to víc než lákavě…
Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času si ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů.
Klasický italský dezert připravíme ze smetany, želatiny a vanilky. Jeho příprava je velmi snadná. Jemnou smetanovou chuť tohoto dezertu zkombinujeme s džemem a čerstvým…
S křehkým lineckým těstem a sladkou ovocnou náplní, které se prolíná v každém soustu, je tento koláč dokonalým důkazem toho, že bezlepkové dezerty mohou být stejně…
Rychlá roláda s dobrou marmeládou se bude hodit pro pečení nejen v neděli, ale i ve všední den. Jemný piškotový zákusek ke kávě, nebo čaji. Ozdobit můžeme krémem,…
Předpokladem pro úspěšný start do nového dne je chutná snídaně, která spolehlivě zasytí. Není od věci si jednou za čas zamlsat a dopřát si sladké lívance vonící po…
Tyto řezy jsou oblíbeným a rychlým nepečeným dezertem, který si získá každého svou vynikající chutí a jednoduchostí. Tento dezert je je ideální, když nemáte čas na…
Lehoučké piškotové řezy s džemem, krémem z mascarpone a nadýchanou šlehačkou jsou doslova pohlazením pro duši. Jemný domácí korpus, doplněný ovocným džemem, piškoty a…
Utřeme cukr, tuk a vejce. Přidáme další suroviny a tvoříme hromádky na pečící papír. V prostředku vyhloubíme důlek, který naplníme marmeládou. Pečeme asi 15 minut.
vajcia vyšlahám s cukrom pridám vodu a múku z práškom do pečiva, všetko vymiešať a vyliať do tortovej formy. Piecť do rúžova pozrieť špáratkom či sa cesto nelepí. na…