Banánové lívanečky bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbené lívanečky můžete připravit i bez mléka, lepku a vajec. Bezlepkový recept je tak vhodný i pro vegany. Od běžných lívanečků nepoznáte rozdíl. Jak je budete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbené lívanečky můžete připravit i bez mléka, lepku a vajec. Bezlepkový recept je tak vhodný i pro vegany. Od běžných lívanečků nepoznáte rozdíl. Jak je budete…
Nejdříve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Rýžové chlebíčky nalámeme (nadrtíme) na menší kousky a smícháme s rozehřátou čokoládou. Hmotu z rýžových chlebíčků a…
Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do…
Oškrabané brambory ostrouháme na jemno, necháme odstát, aby pustily vodu, kterou pak z brambor slijeme.Prolisujeme česnek, dáme kmín, majoránku, vejce a sůl.Krupicí…
Těsto: Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s polovinou cukru do pěny a přidáme mléko a olej a šleháme. Potom prosejeme mouku a přidáme spolu s kypřícím práškem…
V mixeru rozmixujeme ovesné vločky na prášek. Přidáme cottage sýr a opět mixujeme, poté přilijeme mléko a ostatní ingredience. Ještě chvíli mixujeme. Těsto necháme…
Žloutky vyšleháme s cukrem i vanilkovým, přidáváme střídavě prosetou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Formu vymažu mastným a vysypu polohr.moukou.Peču na 200°c.…
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Zo 150 ml vlazneho mlieka, cukru a drozdia spravime kvasok.Do misy dame muku, zvysne mlieko, olej, vajce a pridame hotovy kvasok. Vypracujeme hladke nelepive cesto. Ak…
Příprava těsta je snadná a s náplní už si každý poradí sám. Piplačka, ale výsledek je super. Při výrobě je nejhorších prvních pár kousků, tak se nenechte odradit. Za…
Jeden z nejjednodušších moučníků, který si můžete připravit. Nebo jej mohou připravit i vaše děti. Nadýchaný hrníčkový piškot po upečení nechejte zcela vychladnout, pak…
Klasický italský dezert připravíme ze smetany, želatiny a vanilky. Jeho příprava je velmi snadná. Jemnou smetanovou chuť tohoto dezertu zkombinujeme s džemem a čerstvým…
Skleničkový dezert s tvarohovým čokokrémem a malinami je zdravým mlsáním pro děti i dospělé. S touto jednoduchou, ale úžasnou kombinací si můžete dopřát chvíle sladkého…
V míse smícháme cukr s máslem, přidáme žloutky, mouky, prášek do pečiva a vanilkový cukr a pořádně vymícháme. Bílky ušleháme na sníh a lehce vmícháme do těsta.Koláčovou…
Všechny suroviny na těsto důkladně promícháme a necháme půl hodinky odležet.Z těsta uděláme dva válečky a každý nakrájíme na stejné kousky (vyjde jich cca 11-12).Z…
Vejce rozkvedláme v mléce a přidáme hladkou mouku (nemáme-li, můžeme nahradit polohrubou). Po rozmíchání postupně přidáváme cukr a sůl.Nyní máme těsto hotovo a na předem…
Upečeme piškot - 4 vejce a 16 dkg cukru vyšleháme do pěny. Přidáme 4 lžíce oleje a 16 dkg hladké mouky s 1/2 prášku do pečiva. Piškotový plát nakrájíme na tři díly.…
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý. …
Čokohmotu dělám z rozpuštěné čokolády a pšeničného sirupu. Zdobení už záleží na vaší fantazii.
Zo surovín upečieme piškotu v tortovej forme.Po vychladnutí prekrojíme a spodnú časť potrieme s lekvárom a vrch pokrájame na trojuholníky. Na natretú piškotu môžeme dat…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, promícháme. V mléce rozmícháme vejce, olej a pomerančovou šťávu s kůrou. Vlijeme do mísy k mouce a vše ručním…
Zvlášť v míse smícháme suché suroviny a zvlášť zbytek. Po přidání marmelády pořádně rozmícháme, v míse nesmí zůstat velké hrudky.Do směsi mléka, vajec atd. postupně…
Cuketu nastrouháme nahrubo a k ní přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a promícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut při 175 stupních…
Mouku prosejeme na vál a přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, studené máslo nakrájené na kostky, vejce, žloutek a propracujeme těsto. Chce to trochu trpělivosti, než…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"
Je fajn dát surovinám u nás na Moravě i druhou šanci, říká výrobce slaninády, česnekových štanglí, nebo čatní ze zelených mandlí
Levné a zdravé domácí svačiny pro školáky: Sendvič za 13 Kč, mléčná rýže za 12 Kč a další variace, které nezruinují peněženku