Staré dobré punčové řezy

Maja Motti Kuchařka: Maja Motti

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 7 názorů

Suroviny

piškotový plát
punčovina
marmeláda
cukrový rozvar
rum
anglický punč
ledová poleva
Základní piškot:
4 vejce
16 dkg cukru
4 lžíce oleje
16 dkg hladké mouky
1 ČL prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr vyšlehám do pěny. Přidám olej, mouku a prášek do pečiva. Upeču v trubě.

  2. Piškotový plát nakrájím na tři díly (z jednoho dílu udělám punčovinu, viz níže).

  3. Nachystám si cukrové rozvary - jeden s rumem a druhý s anglickým punčem.

  4. Spodní plát namočím na velice krátkou dobu do cukrového rozvaru s rumem, potřu marmeládou, pak dám vrstvu punčoviny, opět potřu marmeládou a přiložím druhý plát piškotu, který jsem také namočila do cukrového rozvaru s anglickým punčem. Hotový řez poliji ledovou polevou.

  5. Na obarvení používám gelové barvy, kterými obarvím cukrové rozvary.

Poznámka

Punčovina je směs odkrojků z dortů, které se rozdrobí, přidá se 1 lžíce citrónové šťávy, rum, marmeláda. Přidání krému není podmínkou, ale dodá punčovině lepší chuť. Udělám hustou, ale vláčnou směs.

Punčové řezy dělám podle receptu, který mi kdysi dala babička, jen místo práškového barviva Breton používám gelové barvy.

http://www.majamotti.eu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 379 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staré dobré punčové řezy

  • Maja Motti Maja Motti(autorka receptu)

    Marcela: Když já mám ráda ten kontrast barev - pak je punčák v jedné barvě a to mě nebaví :-)

    Odpovědět

  • ZDENKA ZDENKA(neregistrovaný)

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    U cukrového rozvaru používám šťávu z višňového kompotu, krásně zabarví a trochu méně se osladí

    Odpovědět

  • Maja Motti Maja Motti(autorka receptu)

    mtvrdikova::yes: dej vědět, jak se povedly

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Maja Motti:Děkuji za radu, zkusím je, mám je moc ráda:-p

    Odpovědět

  • Maja Motti Maja Motti(autorka receptu)

    mtvrdikova: Cukrový sirup bez příchuti (rozvar)

    Suroviny

    Na asi 0,5l sirupu si připravím 125ml studené vody, 500g krystalového cukru

    Postup přípravy

    Do čistého hrnce nasypu cukr, přiliji vodu a rozpustím ho. Pak nádobu s vodou postavím na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou (ne dřevěnou, nejlepší je silikonová stěrka) pomalu přivedu do varu. Vařící tekutinu postříkám trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňuji. Cukr povařím 5–6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko proliji do skleněné nebo porcelánové nádoby a nechám ho vychladnout. Vychladlý cukrový sirup buď hned použiji, anebo jej naliji do lahví, zazátkuji a uchovám pro další upotřebení.

    Pokud chci s příchutí, lze přidat k varu feferonky, vanilku, citronovou kůru.........

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Hezký večer, krásné řezy:-p, mám je moc ráda, chtěla bych je zkusit,ale mám otázku - jak se dělá ten cukrový rozvar? Nemám tolik zkušeností s pečením, takže nevím v jakém poměru a jak ho udělat.Předem děkuji za radu, na velikonoce bych je zkusila.

    Odpovědět

Tématické fráze: rozvar na punčový řez recept nejlepší punčové řezy domácí punčové řezy punčové řezy od mámy domácí punčový řez puncove rezy cukrový rozvar rychlé punčové řezy jak se dělá punčovina rozvar na punčové řezy punčovy rozvar nejlepší punčový dort domácí punčový dort punčový dort jako z cukrárny recept punčový řez nejlepší punčový řez punčový řez recept puncove rezy rozvar punčový řez jako z cukrárny punčové řezy jako z cukrárny

Zapomněl/a jsem heslo