Jitrocelové nočky
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s…
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na housky, přidáme prosetou mouku,…
Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a…
Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, mouku a na kostičky nakrájenou housku.Pak se zlehka vmícháme sníh.Knedlík hodinu vaříme lehce zabalený do máslem vymazaného…
Nepečená roláda je recept, který zvládnou i naprostí začátečníci. Roláda krásně vypadá a ještě líp chutná, je to skvělý dezert i na sváteční chvíle. Jindy zas můžeme…
Nepečená roláda je recept, který zvládnou i naprostí začátečníci. Roláda krásně vypadá a ještě líp chutná, je to skvělý dezert i na sváteční chvíle. Jindy zas můžeme…
Z mléka, droždí, moučkového cukru a mouky zaděláme kvásek. V míse ke kvásku přidáme mouku, cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a…
Pokud do moučníku přidáte vlašské ořechy, můžete se těšit na luxusní pochutnání. Ořechy dodají chuť i lehounkou křupavost. Doplňte ořechový korpus rolády ještě výborným…
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném pergamenovém papíru rozválíme 5 mm tlustou vrstvu nádivky a pomocí papíru roládu zavineme. Necháme ji 2-3…
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném pergamenovém papíru rozválíme 5 mm tlustou vrstvu nádivky a pomocí papíru roládu zavineme. Necháme ji 2-3…
Z 200 ml mléka a 3 lžic krupičky uvaříme tuhou, neslazenou kaši bez žmolků a necháme ji vychladnout. Moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky smícháme, přidáme vychladlou…
Potřete plech máslem, položte na něj pergamenový papír a papír rovněž potřete máslem.Vejce ušlehejte s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná.…
Mouku smícháme s vanilinem a 150 g. cukru. Rozpustíme tuk a vlijeme do směsi a rychle uděláme drobenku. Z tvarohu, vejce, cukru, pudink. Prášku, smetany a citr. kůry…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem dáme na vál. Vyhloubíme jamku, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a s trochou mouky zpracujeme na husté těsto. Přidáme…
Elektrickým šlehačem našleháme vejce s cukrem a olejem. Přidáme mouku s kypřicím práškem a promícháme. Ušlehané těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy,…
Máslo nebo margarín vmíchejte s moučkovým a vanilínovým cukrem do pěny, dále postupně zašlehávejte vejce a vaječný likér. Naposledy přidejte mouku smíchanou s kypřícím…
Karamelizovaná jablka pečená pod plátem máslového těsta a servírovaná vzhůru nohama – to je slavný Tarte Tatin. Elegantní francouzský dezert, který spojuje jednoduchost…
Jablka loupeme a nakrájíme na plátky. Utřeme máslo, cukr, sůl a citronádu. Vmícháme 4 vejce a 100 ml. Smetany, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme a vylijeme na plech.…
Jablečný koláč pro všechny milovníky rumu. Rum, rozinky a jablka ve spojení s křehkým máslovým těstem jsou nezaměnitelnou kombinací, jejichž vůně vám provoní celý dům.…
Mušličky z křehkého tvarohového těsta, které můžete plnit sladkou či slanou náplní se stanou stálicí vašeho kuchařského repertoáru. Pohostit jimi můžete přátele a nebo…
Nekynuté těsto na pizzu z polohrubé mouky, ochucené oregánem a kypřené práškem do pečiva. Upečené těsto připomíná strukturou koláč, avšak díky náplni z rajčat, salámu,…
Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným…