Kuře podle Požarského

Eliza Kuchařka:

4 porce Drůbeží maso 21 názorů

518

Suroviny

400 g kuřecích prsíček
6 včerejších rohlíků nebo housek
125 ml mléka
3 lžíce smetany ke šlehání
hladká mouka
1-2 vejce
muškátový oříšek
1 lžička worchesteru
pepř
sůl
olej na smažení
na omáčku:
500 g rajčat
200 g žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
bobkový list
tymián
petrželová nať
máslo
cukr
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme.

  2. Maso nakrájíme na kousky a společně s namočenými houskami umeleme na masovém mlýnku (lze i v sekáčku, ale raději ne moc najemno, aby ze směsi nebyla kaše).

  3. Přidáme smetanu, pepř, worchester, muškátový oříšek a sůl.

  4. Vytvarujeme koule, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a kostičkách housky a uložíme na 30 minut do ledničky zchladnout.

  5. V pánvi rozpálíme olej a karbanátky opečeme dozlatova. Přemístíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut.

  6. V kastrolu rozehřejeme 1-2 lžíce oleje ze smažení a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli.

  7. Přidáme nasekaný česnek a bobkový list a necháme rozvonět.

  8. Přisypeme nakrájená rajčata, rajský protlak, bylinky, sůl, pepř a špetku cukru. Za občasného míchání dusíme 10 minut na mírné teplotě.

  9. Zhoustlou směs propasírujeme. Kastrol vytřeme, rozehřejeme v něm lžíci másla a podusíme žampiony, nakrájené na plátky.

  10. Vrátíme propasírovaná rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, dochutíme a prohřejeme.

  11. Karbanátky podáváme s několika lžícemi omáčky.

Poznámka

Jedná se o oblíbený pokrm ruské carské rodiny.

Zdroj: Klasické kuře, drobně upraveno podle zkušenosti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 202 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře podle Požarského

  • Ivana79 Ivana79

    Teda Eliza,to je fakt pastva pre oči:-K:-Ka určite to aj tak chutí:-pTo si zaslúži bod aj bez vyskúšania,ale ukladám si;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: super:-K

    Odpovědět

  • misza misza

    Krásné:-*:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • popletko popletko

    :-p neco mi ten receptik pripomina z mladi, ale nespomenu si na nej presne, Pripomina mi babicku :-8 Bodika si rozhodne zaslouzi :yes: :-K

    Odpovědět

  • marcik marcik

    obrázek k nakousnutí:-p. :yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Cat, to môže byť nejaký "vtipálek"...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-))Elizo, moc hezký recept!
    A pokud vím, paní Mesza.... sem má zakázaný přístup:-// (mezi námi - já bych se, na jejím místě, někam "zahrabala", ale ona má asi pocit, že má stále co říct...:no::no:)

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya(neregistrovaná)

    Eliza, mne sa Tvoja verzia páči, určite vyskúšam, škoda, že Ti nemôžem prideliť aj bod. Len som uviedla dalšiu možnosť z Medzinárodnej kuchárky, ako sa tieto prsíčka pripravovali na Brusel Expo 58.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Receptík je veľmi pekný, trochu prácny, ale určite stojí za to! Vždy obdivujem tvoje fotky, ako to naaranžuješ, sú nádherné! Takže :yes:
    (ten nick stačí prekopírovať, nemusíš opisovať)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Eliz:-K, recept je bombice, mám doma krůtí prsa, čerstvě mletá (mnou), takže se zítra chystám vytřít rodince zrak tímto receptem.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc Vám děkuji za body a pochvaly. :-K:-K
    Mezsa...atd. promiň, nechce se mi ten nick celý opisovat :-8 - takový recept jsem také našla na Labužníku, ale raději jsem vycházela z reprintu anglické knihy, než z internetu. Co je tištěno, to je dáno. Navíc játra, jako ani jiné vnitřnosti, nejím...takže bych to stejně nevařila.:-)

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya(neregistrovaná)

    iste je to dobré, ale kuracie prsia sa v Pojarského prsíčkach plnia mletým teľacím mäsom a mletou kuracou pečienkou - játry bez obaľovania.:-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Božské obrázky...:yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Tééééda,Elizko,to je ale krása,vypadá to nádherně a bylo to určitě výborné:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuře recepty nej recepty na kuře kuřecí řízek požarského brusel dort recept carske karbanatky carske karbanatky nej recepty kuře pečeně carské kuře kotlet požárského pečené kuře na tymiánu kuchařka jiřiny bohdalové kotlety brusel kotlety podle požarského kuřecí prsa pojarského kaše kuře řepa obrázek řízek požarski kuře na smetaně , na plechu a za 30 minut! výborné recepty z kuřete recepty na dort brusel kotlet požarski

Zapomněl/a jsem heslo