Meloun v ledové míse
Recept ještě nebyl hodnocenKromě "živého" materiálu jsou potřeba dvě plastové nebo nerezové mísy stejného tvaru, větší a menší a také lepící páska na jejich zafixování. Do větší mísy nalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 159 kJ / 38 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,09 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,05 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 7,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kromě "živého" materiálu jsou potřeba dvě plastové nebo nerezové mísy stejného tvaru, větší a menší a také lepící páska na jejich zafixování. Do větší mísy nalijeme…
Meloun žlutý medový je sladší a voňavější bráška klasického vodního melounu. Nejsladší ze všech cukrových melounů je přitom skvělý v kombinaci s kvalitní sušenou šunkou…
Teplé a slunečné dny doslova vybízí k odlehčení jídelníčku. Na řadu tak přichází osvěžující saláty plné zeleniny a ovoce. Inspirujte se tímto receptem a připravte si…
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky, balkánský sýr na kostičky.Rozdělíme na talířky.Ozdobíme kolečky černých oliv a zastříkneme balsamicem.
Meloun vypeckujeme, pokrájíme na kostky a dáme zmrazit, hodinka by měla, vzhledem k obsahu vody v melounu, stačit.Zmrazený meloun rozmixujeme, spolu s cukrem, ciderem a…
Velmi chutný zralý žlutý meloun, obalený jemnými plátky šunky, se bude krásně vyjímat při oslavách na obložené míse, nebo nám poskytne v létě delikatesní osvěžní v…
Z melounu a ananasu okrajíme kůru a posadíme na sebe. Zdobíme drobným ovocem.
Půlku melounu vydlabeme buď lžičkou, nebo tvořítkem na kuličky a vrátíme do misky z melouna. Zahradní ovoce umyjeme, necháme okapat, větší si nakrájíme a přidáme do…
Dužinu melónu rozmixujeme.Pridáme vanilkový cukor a smotanu a premiešame.Nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do mrazničky zmraziť.
Z rozmixovaných (rozdrcených) sušenek a másla zpracujte základ, který namačkejte do formy - mám formu velkou 26 cm, můžete použit i menší nebo více sušenek, základ je…
Šťávu z jablek, šťávu z melounu a banánový koktejl (rozmichovaný banán s troškou mléka) nalejeme do vyšší sklenice. Okraj skleničky ještě před tím lehce namočíme ve vodě…
Meloun rozpůlíme a z jedné poloviny nakrájíme 2-4 kola (počet kol závisí podle podle počtu osob), která rozdělíme na trojúhelníčky a přendáme na talíř.Jogurt smícháme s…
Z melounu odstraníme slupku, vypeckujeme a nakrájíme na kostky, dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, přidáme štávu ze 2 citronů a necháme v lednici odležet 3-4 hodiny.…
Zralé, ne však nahnilé ovoce omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Vypeckujeme, promícháme se šťávou z citrónu a necháme hodinku vychladit v lednici.
Melounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné, i dochucení…
Led rozdrtíme na tříšť a dáme do mixéru s melounem. Vzniklou hustou tříšť ještě dochutíme citronem (cukr není třeba). Před podáváním ozdobíme kolečkem limetky.
Meloun očistěte a jeho dužinu nakrájejte na menší kousky. Odstraňte semínka a meloun přendejte do mixéru. Nakonec přilijte citronovou šťávu a vše rozmixujte. Polovinu…
Meloun zbavíme pecek, nakrájíme na kostky a vhodíme do větší lahve, přidáme oloupané kiwi a ovoce rozmixujeme tyč.mixerem. Přilijeme perlivou vodu bez příchuti,…
Vnitřek melounu pomeleme na mlýnku na ovoce, pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Získanou šťávu dáme…
Meloun vypeckujeme,jádra vypláchneme. Dužinu nakrájíme na kousky a dáme do mísy (nebo do mixeru, když máte). Přidáme oloupanou nahrubo nasekanou cibuli, kečup a med. …
Meloun rozkrájíme na kousky a zbavíme ho pecek.Meloun vložíme do smoothie makeru, zalijeme vymačkanou šťávou z poloviny limetky a vodou. Nakonec přidáme zázvor a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Jídelníček agenta Jamese Bonda: Nesnáší kafe, miluje vejce na všechny způsoby a s chutí si dopřeje voňavý kebab
Jak jíst na cestách: Víte, co se hodí do autobusu a s čím vás nepustí do letadla?
Kuře à la husa: Stačí přidat dost kmínu a použít trik s chlebovou patkou, pak téměř nepoznáte rozdíl