Meloun v ledové míse

cathleen Kuchařka: cathleen

Pro začátečníky 22 názorů

Suroviny

meloun
větvičky máty
na mísu:
pitná voda
omyté nejedovaté květiny
nebo drobné ovoce (kousky krájeného většího ovoce)
popř.citron
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kromě "živého" materiálu jsou potřeba dvě plastové nebo nerezové mísy stejného tvaru, větší a menší a také lepící páska na jejich zafixování.
    Do větší mísy nalijeme vodu do výšky asi 5 cm a mísu vyložíme omytými květinami nebo drobným ovocem. Lícové strany květů by měly být otočeny ke stěně mísy.

  2. Do takto naplněné velké mísy vložíme mísu menší (se sáčkem suchých fazolí nebo závažím kvůli zatížení) a obě mísy k sobě připevníme širokou lepící páskou lepenou do kříže přes vrch obou mís.

  3. Do prostoru mezi mísy dolijeme potřebné množství vody (ne až zcela povrch, led se rozpíná a voda by neměla přetéct do vnitřní misky), upravíme květy (nebo ovoce) a mísy dáme zmrznout do mrazáku.
    Z hotového, zmrzlého pak sundáme obě mísy. Pokud nepovolí, můžeme je polévat vodou, dokud se neoddělí.

  4. Hotová ledová mísa v mrazáku počká dobře zabalená na tu svou pravou chvíli i několik dnů. Pak ji postavíme na talíř nebo tác, který bude zachytávat odtávající vodu, naplníme krájeným melounem s mátovými lístky a můžeme podávat.

Poznámka

Hodí se i na servírování zmrzliny nebo šampaňského.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 146 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Meloun v ledové míse

Předchozí 1 2

Tématické fráze: servírování melounu jak podávat meloun jak servírovat meloun meloun do mražáku meloun se sampanskym šampaňské a meloun žlutý meloun servírování meloun a sevírování meloun recepty tvary jak servirovat zluty meloun srvírování melounu ovocna misa z melounu chmelové šišky a recepty meloun servírování červený meloun s prsutem co s melounem ledovy salat s melounem melouny servirovani andulka meloun ovocné obložené melounové mísy