Melounový cheesecake

hosta Kuchařka:

Moučníky , Nepečené a mražené 20 názorů

510

Suroviny

Na základ:
krabice sušenek esíček
máslo - asi 8 dkg (2-3 cm)
Na krém:
1 vanička Mascarpone
domácí Lučina (překapaná ze dvou velkých jogurtů)
1/4 melounu středně velkého, pokud možno bezsemenného
pár lžic hnědého cukru
1 balení želatiny (z Lidlu)
1 balení želatinového ztužovače
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z rozmixovaných (rozdrcených) sušenek a másla zpracujte základ, který namačkejte do formy - mám formu velkou 26 cm, můžete použit i menší nebo více sušenek, základ je vysoký cca 0,5 cm, ale stačí to.

  2. Dejte chladit.

  3. Na krém si vymíchejte mascarpone s lučinou.

  4. Meloun pokrájejte a v případně, že nemáte bezsemenný, zbavte pecek a rozmixujte.

  5. Rozmixovaný meloun zahřejeme, nasypeme cukr dle chuti (určitě ne moc, meloun je sladidlo sám o sobě) odstavíme a přidáme želatinu a necháme vychladnout. Rozmixovaného melounu je cc 1 litr.

  6. Vychladlou melounovou směs vlijte k té jogurtové, promíchejte. Dle návodu si připravte želatinový ztužovač a do směsi vmíchejte - já vše šlehala. Ihned vlijeme na připravený základ.

  7. A teď už jenom chladíme, chladíme a chladíme. Budete překvapeni, jak to ztuhne rychle, po pár hodinkách už si můžete pochutnávat na růžovém dortu. :-)

Poznámka

Pokud přemýšlíte, co sladkého kromě zmrzliny by vás mohlo v letních dnech osvěžit, pak je to rozhodně tenhle cheesecake. Díky melounu je úžasně nadýchaný a lehký. A co víc, je to i s bonusem, především pro milovníky růžové barvy.

Zdroj: kulturní kulinárium

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Melounový cheesecake

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Zdenka: díky - mně se tvoje hodnocení, kterému rozumím, líbí :-K

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    hosta: ono to ale nemá čistě a ani "výrazně" melounovou chuť. Už jen proto, že to není jen meloun ale i Lučina a Mascarpone. Líbí se mi spousta receptů ale přece je nedoporučím dokud je nevyzkouším :-) Takže to neberte ve zlém, určitě si jiní pochutnají. Jen jsem chtěla napsat svůj názor, protože já ten recept zkusila. U nás už to nikdy dělat nebudu.
    cathleen: Recept se mi líbil proto, že je zajímavý, netypický, krásně vypadá, zbyl mi meloun a navíc já melouny miluju a taky díky kladným hodnocením. Ale nesplnilo to mé očekávání a nepochutnal si ani manžel. Meloun, Lučina, Mascarpone, sušenky... tahle kombinace nás nijak nenadchla. Zůstaneme raději u klasiky či u jiných osvědčených receptech. Ale jak jsem psala, to že to moc nechutná nám, neznamená že zrovna vám to nemůže chutnat maximálně. Kdyby jsme všichni všechno jedli, nebylo by to ono :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Zdenka: Mě by, Zdeni, zajímalo, jak ti to chutnalo. Tedy - proč to nesplnilo očekávání. :-)
    Jinak souhlasím s hostou - taky už jsem párkrát zrealizovala vychvalovaný recept....a u nás úspěch moc neměl.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Zdenka: máš pravdu - tisíc lidí, tisíc chutí. Naše očekávání splnilo nad očekávání, má chuť výrazně melounovou, jak jinak:-)), třeba ti, co hodnotili kladně, si ji umí představit;-)

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    Včera jsem tento cheesecake zkusila poprvé a stačilo. Na obrázku vypadá super, ale chuť se z něj vyčíst bohužel nedá. Ale co, co člověk to jiná chuť. Nám to nejede, ale věřím, je jiným lidem to bude moc chutnat. Jen teda nechápu kladné komentáře jen a pouze podle fotografie :-(

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jituško,to se Ti moc povedlo:yes::-K:-p

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Melounový cheesecake-proč ne? Dobrý nápad, vypadá velmi lákavě a určitě bude chutnat i mimo horké letní dny;-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Jitko, pěkné:yes::-p+, skvělá fotka:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    hosta: děkuju :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    cathleen: můžeš jaké chceš, ta esíčka jsem měla doma a bylo to dost dobré;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jituš, úžasný moučník :yes: Ty sušenky - pouze esíčka nebo můžu použít i jiné?

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: věřím tomu, že jste si pochutnali, aby taky ne;-):-)+8

    pathatique: já mám ráda kombinaci meloun-feta - olivy a taky zodpovědně můžu říct, že nám tato kombinace nikdy problémy neudělala:-))

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    pathatique: mohu zcela zodpovědně prohlásit, že nám to nijakou neplechu nepůsobilo, naopak - mám další čtyři spolustolovníky, kteří si velmi pochutnali bez jakýchkoliv následků :-)
    Nedoporučuje se spíše kombinace melounu s ostatním ovocem

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    pathatique: myslím, že každý sám by měl vědět, jak je na tom s melounem, zda mu dělá či nedělá neplechu. Ono to totiž takto nelze zevšeobecňovat, každý nemá stejné reakce na stejné jídlo. Mně třeba tato kombinace velmi chutnala a nic by mi neprovedla ;-);-);-)

    Odpovědět

  • pathatique pathatique(neregistrovaný)

    Vypadá to hezky, ale meloum se nemá kombinovat z ničím. V žaludku to pak dělá neplechu - kvasí, což není nejzdravější :-(( Meloun jíst jen samostatně. :-phttp://www.toprecepty.cz/recept/40048-melounovy-ch...

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rozmixovaný meloun cheesecake z esíček cheesecake melounem cheesecake z mascarpone melounový krém recept cheese cake překapaná ze dvou velkých jogurtů) melouny kvasi melounové mascarpone meloun s maskarpone letní cheesecake melounový moučník melounový cheeskake melounovy krem do dortu cheesecake s melounem želatina z lidlu cake z esíček melounový dost zajímavý cheesace melounový cheescake

Zapomněl/a jsem heslo