Jablkové řezy se sněhem
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké řezy se šťavnatou jablečnou náplní zdobí bohatá a nadýchaná sněhová vrstva. Řezy krásně voní skořicí a na jazyku se jen rozplynou. Vychutnejte si je třeba se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké řezy se šťavnatou jablečnou náplní zdobí bohatá a nadýchaná sněhová vrstva. Řezy krásně voní skořicí a na jazyku se jen rozplynou. Vychutnejte si je třeba se…
I když se zdá, že příprava těchto knedlíků je složitá, nebojte se jich. Rozválené bramborové těsto poklademe nadrobno nakrájenou masovo-škvarkovou směsí, srolujeme a…
Z vařených brambor můžete připravit spoustu různých pokrmů, třeba smažené bramborové klobásky, které jsou krom brambor také plné uzeného masa a zeleniny. Jejich příprava…
Pečené bramborové krokety si většina z nás představí jako přílohu, ale připravit je také můžete jako jednu z mnoha chuťovek na oslavu nebo k posezení s přáteli.…
Bramborové placky vždy potěší, ať už jako oběd nebo svačinka. Placky plněné brynzou a mrkví, dozlatova osmažené na sádle, budou chutnat celé vaší rodině. Podávat je…
Tradiční české jídlo a příloha v jednom, je kompromisem mezi bramborovými knedlíky a slovenskými haluškami. Hodí se společně se zelím k moravskému vrabci nebo pečenému…
Sladká vůně linoucí se vaším domovem, co přiláká nejeden mlsný jazýček ke stolu. Takhle vábí tato nadýchaná medová bábovka, která je uvnitř plná drobných rozinek. Po…
Do rozehřátého tuku vsypeme hrubou mouku a necháme ji zpěnit.Odstavíme z plotýnky, ke zpěněné mouce vlijeme bílky a dobře promícháme.Vrátíme na sporák a mícháme, až se…
Troubu v dostatečném přdstihu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a promícháme…
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Piškotové těsto je jemné a nadýchané, v tomto případě dochucené mletými vlašskými ořechy. Upečeného beránka stačí lehce pocukrovat, uvázat mu kolem krku stuhu a nechat…
Vlastnoručně připravený dort vždy obdarovaného potěší. Připravte jemný piškotový korpus promazaný marmeládou a krémem ze smetany. Dort je dozdobený ovocem v želatině,…
Oblíbený biskupský chlebíček voní rozinkami, ořechy a čokoládou. Zapomeňte tentokrát na jeho nakupování a připravte si voňavý moučník v teple domova. Jeho příprava není…
Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka…
Beránek nesmí na velikonočním stole chybět. Zvlášť pokud je dobře vychucený, pomalu a pečlivě pečený. Plný kandovaného ovoce, dozdobený čokoládou a slušivou mašličkou…
Tradiční bábovka je královnou moučníků a neobejde se bez ní snad žádný víkend. Vyzkoušejte připravit tuto dvoubarevnou bábovku, která je navíc naplněná pudinkem. Ten…
Placky z různých surovin jsou zárukou chutného pokrmu. Tentokrát je uděláme čistě bezmasé. K základu ze zeleniny přidáme nastrouhané brambory, sýr, dochutíme kořením a…
Vdolky voňavé, vláčné, s jemně nakyslou chutí švestek, to je tradiční lahůdka, která potěší každého milovníka domácího pečení. Skvělé k čaji i kávě, připomínají kouzlo…
Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Velikonoční beránek je symbolem jarních svátků. S tímto receptem připravíte jednoduchého dvoubarevného beránka z olejového těsta, které je díky našlehaným bílkům krásně…
Pomletý mák přelijeme horkým mlékem a necháme vychladnout.Heru utřeme s cukrem.Potom postupně vmícháváme žloutky, vychladlý mák, ořechy rozinky, vanilkový cukr, hladkou…
Dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Místo dortové formy můžeme použít menší pekáček či bábovkovou formu. V dostatečném…
Špekové knedlíky s dobře vychuceným zelím, jarní cibulkou a čerstvou paprikou budou chutnat výborně i samotné, bez plátku masa. Posypte je dozlatova usmaženou cibulkou a…