Bramborové klobásy II.

Merylas Kuchařka: Merylas

cca 12-14 Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

750 g vařených brambor
sůl dle potřeby
2 vejce
200 -220 g hrubé mouky - dle potřeby
50 g hrubé krupice
250 g uzeného nebo jiného masa nebo uzeniny na náplň
olej nebo jiný tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Studené vařené brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a zpracujeme v těsto. Těsto rozdělíme na zhruba 3 - 4 díly. Na moukou podsypaném vále těsto vyválíme ne úplně moc tence do tvaru obdélníku. Nakrájíme proužky cca 20 cm dlouhé a 5 cm široké. Na proužky dáme středem náplň a uděláme z nich válečky. Stočíme je do spirály a z obou stran usmažíme ve vyšší vrstvě tuku.

  2. Podáváme se zelím, špenátem, nebo nějakým zeleninovým salátem. Já měla salát z kysaného zelí.

Poznámka

Zdroj receptu: Jak šmakuje Moravskoslezsko.

S bramborovým těstem pracujeme rychle, delším stáním řídne. Proužky by se mohly udělat i malinko delší a širší. Uzené maso bych příště nakrájela ještě více najemno. Smíchala jsem ho s orestovanou cibulkou a přidala trochu pepře. Můžeme použít i jiné, tepelně upravené a libovolně ochucené maso, případně nějakou kvalitní uzeninu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 186 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové klobásy II.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bramborové klobásy bramborové klobásy recept bramborová klobása bez masa bramborová klobása