Bublanina pro začátečníky
Snadná bublanina je jedním z nejčastěji pečených moučníků v našich domácnostech. Nadýchané těsto z vyšlehaného sněhu doplní libovolné ovoce, třeba to, které zrovna posbíráme na zahrádce. Po upečení stačí pocukrovat, stejně zmizí v cukuletu.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 35x25 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 7 339 kJ / 1 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 33,05 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 307,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanina je pro okamžitou konzumaci! Proto je recept jenom na 4 vejce. Pro bublaninu jahodovou do sněhu zašlehat 1 vanilkový cukr, v žádném případě citronovou kůru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2013 11:39
eva hubova:Prosím o recept na ty tvoje kuličky nevyklepla se mi bábovka . Pomóc!
2. 12. 2012 17:06
13. 6. 2012 12:39
eva hubova: Promiň to "barvené" já to tak nemyslela !Minule jsem z mrazáku vykrámovla asi 6 zbytku krému ruzné druhy na dorty a také,malinovou pěnu "kterou jsem sebrala z vrchu když se vařil džem, povidla ochucená hřebíčkem a skořicí co je na vdolky,vanilkový krém s rumem ,vanilkový krém s tvarohem ,lískooříškový s čokoládou , jeden zbytek čokopolevy. Nevěděla jsem jestli vyhodit, nebo co? Tak jsem koupila dortové oplatky a krémy rozmrazila a všechny na ty oplatky natřela ,pokud krémy stačily ! Jak to bylo dobré,sama jsem se divila ! Teď už vesele zase skladuju zbytky !
13. 6. 2012 12:00
Veronika.Hrozna: neboj, vše jsme zbaštili u nás se nic nevyhodí...a když se nějaká buchta nepovede, tak se z toho nadělají kuličky s rumem nebo slivovicí a talíř je hned vymetený a vajíčka byly domácí..já Ti dám barvu
13. 6. 2012 10:35
Irrena:Namoutě,koutě ,co jsi už dávno nedala ten recept sem,víš kolik děvčat a mladých začíná vařit a péct ! Ušetřila bys mi opisování receptu ! Prohledat šuplíky a dát sem všechno pro začínající kuchařky ,jinak v té Unii umřeme hlady.Tady na Slovensku se musí vylít guláš v restauraci ,když je starší jako 3 hodiny !!!!
13. 6. 2012 09:45
Dělám naprosto stejně, je to moje nejoblíbenější +1.Dávám také nevypeckované třešně, není pak mokrá
13. 6. 2012 08:43
eva hubova:Evičko mám jednu otázečku,odkud máš tak krásně žlutá vajíčka? Že jsou domácí,já když to udělám z kupovyných tak to je bublanina "bledule"! Nebo si bublaninku přibarvila?
13. 6. 2012 08:35
spagetka: Já to také vyzkoušela,ale ta mouka se na těch třešních držela a nepropekla se a nespojila se s těstem a já tam pořád tu syrovou mouku při jezení cítila.Takže jsem se na to s přehledem tentononc a když klesnou ,ať si klesnou !
13. 6. 2012 08:33
Veronika.Hrozna: ovoce lehounce v hladké mouce obalím a všechno zůstane na povrchu těsta
13. 6. 2012 08:32
Já vždycky ovoce prosypu moukou nebo ještě lépe kokosem a pak nic neklesne
13. 6. 2012 08:27
V této bublanině ty kompotovné i čerstvé trošku klesnou!
To ji ,ale neochrání od sež...ní! Velice pěkně děkuji za foto ! Doufám,že si tu bublaninu po focení nevyhodila.
To ji ,ale neochrání od sež...ní! Velice pěkně děkuji za foto ! Doufám,že si tu bublaninu po focení nevyhodila.
12. 6. 2012 23:14
Zbylo mi pár třešní ze zavařování, tak jsem vyzkoušela Tvůj recept...sice mi třešně trochu klesly a jinak buchétka byla přidala jsem Ti foto a4
9. 6. 2012 07:47
Bahula:Asi není poslední,kterou letos pečeš !
8. 6. 2012 21:32
Bublanina může být moc dobrá škoda, že jsem recept neviděla před hodinou, protože jsem právě jednu dopekla +
8. 6. 2012 18:42
Veronika.Hrozna: no přesně tak.. sezonní recept.. sem s ním však on už někdo fotečku přidá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 5 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: pečení pro začátečníky domaci bublanina pišková bublanina jak dlouho se peče bublanina bublanina s rumem bublanina z hrubé mouky bublanina doba pečení bublaninova buchta bublaninova babovka bublaninovy kolac bublanina s hrubou moukou bublanina z domaci pekarny pečení s hrubou moukou bublanina z bílků teplota peceni bublaniny bublanina recept bublanina s třešněmi recept bublanina se třešněmi maminčiny recepty recept na domácí bublaninu bublanina teplota
Suroviny: třešně, vejce, voda, sůl, cukr moučkový, mouka polohrubá, kůra citronová, cukr vanilkový, ovoce, mouka hrubá
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
28 názorů