Bublanina pro začátečníky

Pro začátečníky Doba přípravy: 15 minut příprava ,45 minut pečení 28 názorů

Pro začátečníky Doba přípravy: 15 minut příprava ,45 minut pečení 28 názorů

Suroviny plech 35x25 cm

400 g nevypeckovaných třešní
4 vejce
4 lžíce studené vody
špetka soli
160 - 170 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
mocca lžičku nastrouhané citronové kůry ( jenom pro bublaninu třešňovou, meruňkovou ), pro jahodovou vanilkový cukr, nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, 4 PL studené vody a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, při šlehání si přidáme 1 PL pískového cukru.

  2. Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme tři - čtyři lžíce mouky. Nakonec zašleháme zbylou mouku.

  3. Do pekáče si namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení. Papír ještě můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou.

  4. Těsto vylejeme na plech s papírem, pohážeme třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku na 15 minut na 210°C zvrchu i zespodu.

  5. Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180°C a dopékáme ještě 20 až 25 minut.

  6. Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Bublanina je pro okamžitou konzumaci! Proto je recept jenom na 4 vejce. Pro bublaninu jahodovou do sněhu zašlehat 1 vanilkový cukr, v žádném případě citronovou kůru. Plech 35 x 25 je ten největší z té sady tří plechu, co jsou běžně dostat ke koupi. Velmi mě potěší, když nějaká začínající kuchařka přidá foto. A ještě víc, když jim bude tato bublanina chutnat.

Komentáře k receptu Bublanina pro začátečníky

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    eva hubova:Prosím o recept na ty tvoje kuličky nevyklepla se mi bábovka .;-( Pomóc!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • eva hubova: Promiň to "barvené" já to tak nemyslela !Minule jsem z mrazáku vykrámovla asi 6 zbytku krému ruzné druhy na dorty a také,malinovou pěnu "kterou jsem sebrala z vrchu když se vařil džem, povidla ochucená hřebíčkem a skořicí co je na vdolky,vanilkový krém s rumem ,vanilkový krém s tvarohem ,lískooříškový s čokoládou , jeden zbytek čokopolevy. Nevěděla jsem jestli vyhodit, nebo co? Tak jsem koupila dortové oplatky a krémy rozmrazila a všechny na ty oplatky natřela ,pokud krémy stačily ! Jak to bylo dobré,sama jsem se divila ! Teď už vesele zase skladuju zbytky !:-D

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Veronika.Hrozna: neboj, vše jsme zbaštili u nás se nic nevyhodí...a když se nějaká buchta nepovede, tak se z toho nadělají kuličky s rumem nebo slivovicí a talíř je hned vymetený:-p a vajíčka byly domácí..já Ti dám barvu:-D

    Odpovědět

  • Irrena:Namoutě,koutě ,co jsi už dávno nedala ten recept sem,víš kolik děvčat a mladých začíná vařit a péct ! Ušetřila bys mi opisování receptu !:-O Prohledat šuplíky a dát sem všechno pro začínající kuchařky ,jinak v té Unii umřeme hlady.Tady na Slovensku se musí vylít guláš v restauraci ,když je starší jako 3 hodiny !!!!:-O;-(

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dělám naprosto stejně, je to moje nejoblíbenější +1.Dávám také nevypeckované třešně, není pak mokrá

    Odpovědět

  • eva hubova:Evičko mám jednu otázečku,odkud máš tak krásně žlutá vajíčka? Že jsou domácí,já když to udělám z kupovyných tak to je bublanina "bledule"! Nebo si bublaninku přibarvila? :-//

    Odpovědět

  • spagetka: Já to také vyzkoušela,ale ta mouka se na těch třešních držela a nepropekla se a nespojila se s těstem a já tam pořád tu syrovou mouku při jezení cítila.Takže jsem se na to s přehledem tentononc a když klesnou ,ať si klesnou !:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: ovoce lehounce v hladké mouce obalím a všechno zůstane na povrchu těsta;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já vždycky ovoce prosypu moukou nebo ještě lépe kokosem a pak nic neklesne ;-);-)

    Odpovědět

  • V této bublanině ty kompotovné i čerstvé trošku klesnou! :-O
    To ji ,ale neochrání od sež...ní!:-D Velice pěkně děkuji za foto ! :-p;-):-K Doufám,že si tu bublaninu po focení nevyhodila.:-(

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Zbylo mi pár třešní ze zavařování, tak jsem vyzkoušela Tvůj recept...sice mi třešně trochu klesly a jinak buchétka byla:-p:-p přidala jsem Ti foto a:yes:4

    Odpovědět

  • Bahula:Asi není poslední,kterou letos pečeš ! :-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Bublanina může být moc dobrá škoda, že jsem recept neviděla před hodinou, protože jsem právě jednu dopekla ;-):yes:+

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Veronika.Hrozna: no přesně tak.. sezonní recept.. sem s ním;-):yes: však on už někdo fotečku přidá:-K:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečení pro začátečníky domaci bublanina pišková bublanina jak dlouho se peče bublanina bublanina s rumem bublanina z hrubé mouky bublanina doba pečení bublaninova buchta bublaninova babovka bublaninovy kolac bublanina s hrubou moukou bublanina z domaci pekarny pečení s hrubou moukou bublanina z bílků teplota peceni bublaniny bublanina recept bublanina s třešněmi recept bublanina se třešněmi maminčiny recepty recept na domácí bublaninu bublanina teplota