Banánová zmrzlina s karobem
Recept ještě nebyl hodnocenBanán nakrájejte na plátky silné cca 2-3 cm. Vložte do mikrotenového sáčku a dejte zmrazit.Zmrzlý banán přendejte do mixéru. Přidejte avokádo, karob, mátu překrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Banán nakrájejte na plátky silné cca 2-3 cm. Vložte do mikrotenového sáčku a dejte zmrazit.Zmrzlý banán přendejte do mixéru. Přidejte avokádo, karob, mátu překrájenou…
Bílky ušleháme s polovinou cukru, žloutky našleháme s cukrem až zbělají a nabydou přidáme oříšky, olej, horkou vodu, mouku s PDP a na konec lehce vmícháme sníh. …
Část mascarpone (125 g) promícháme v jedné misce s nasekanými ořechy, nakrájenými švestkami, medem, brusinkami a mletým pepřem.Oba sýry pokrájíme na kostičky. V druhé…
Tmavé drobenkové těsto nasypeme na malý plech (vyložený vymaštěným pečícím papírem). Nakrájíme hrušky na plátky.Ušleháme řídký tvaroh se všemi surovinami, natřeme na…
NEJPRVE UŠLEHÁME SNÍH SE ŠPETKOU SOLI ,PAK UTŘEME VEJCE ,CUKR OŘÍŠKY S 2 LŽICEMI VODY,DO UTŘENÝCH ŽLOUTKŮ PŘIDÁME MOUKU S PDP A 10LŽIC VODY.NA KONEC LEHCE VMÍCHAT SNÍH …
Piškoty rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme pokryli potravinářskou fólií.. Polovinu lučiny (250 ml) smícháme s vanilkovým cukrem. Druhou polovinu lučiny…
Z mléka, vanilkového cukru a droždí si připravíme kvásek. Ten poté přidáme do mísy s moukou, kam také dáme cukr krupici, olej, žloutky, sůl. Zpracujeme na hladké těsto a…
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vyložíme papírem na pečení, šest plátků rýžového papíru namočíme a vyložíme s ním dno a boky misky.Cuketu, šunku a…
Celá vejce a cukr ušleháme do husté pěny, přidáme olej, a postupně všechny ostatní suroviny. Nakonec přileji trochu mléka, aby to nebylo moc husté. Těsto se má dát…
V miske zmiešame mlieko s chia semienkami a dáme na 10 min do chladničky.Mixérom rozmixujeme 1 banán, orechy, datle, med, škoricu a pridáme mlieko s chia semienkami. …
Suroviny na těsto smícháme, propracujeme a tvoříme menší kuličky. Dáme do dlaně a ukazováčkem druhé ruky vytvoříme hlubší důlek. Klademe na plech, pečeme na 180°C,…
Do mísy v robotu navážíme a odměříme všechny suroviny a zpracujeme vláčné těsto. Můžeme ho mít připravené i 3 dny předem, pokud ne, tak alespoň 1 hodinu ho nechte v…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Zatím si připravíme náplň. Rozinky je dobré zalít horkou vodou, aby změkly. Do mísy dáme tvarohy, přidáme…
Ušleháme bílky do tuha a pak do sněhu postupně zašleháváme část cukru,žloutky, zbytek cukr a nakonec mouku. Pečeme ve vymazané a vysypané formě asi 8 minut, záleží na…
Upečeme malé muffinky (já mám formu na 24 kousků) a po vychladnutí na ně lepíme rozválený marcipán, ze ktrého vykrajujeme kolečka - celý medvídek je seskládán z koleček…
Všechny suroviny zpracujte ručně ve vláčné těsto, bude-li příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Oříšky, ořechy, mandle, rozinky a kandované ovoce přimíchejte do těsta až…
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe…
Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde. Pak postupně…
Hotové linecké těsto (zbylé z jiného pečení) necháme v chladničce chvíli odležet.Těsto pak rozválíme na plát tak akorát silný, aby šel posléze rolovat. Plochu posypeme…
Co by to bylo za Vánoce, kdyby na stole chyběly vanilkové rohlíčky. Že je ještě nemáte? Pak si je upečte podle našeho receptu, který je léty prověřený a nikdy nezklame.…
Nejdřív si uděláme roládu-celá vejce s cukrem ušleháme do světla, trvá to tak 5-10 minut a vmícháme přesátou mouku.Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme…
Medový korpus plný oříšků navíc proložený sezónním ovocem. Zde jsou použity broskve. Sladké, šťavnaté a přidávající ještě jednu skvělou chuť do kombinace dobrot. Ať již…
Hledáte ještě nějaký zajímavý recept na vánoční cukroví? Co třeba tyhle brabantské dortíčky, které rozvoní váš domov spojením ořechů a skořice? Ke slepení pak můžete…
Z rozváleného listového těsta vykrojíme kolečka, třeba na vykrojení můžeme použít misku o průměru 10 cm. Můžeme ale zvolit i jiný průměr koleček.Položíme na plech…
Přidáno před 54 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Černá čočka beluga získala název po kaviáru a je i podobně zdravá. Zkuste ji třeba do rizota!
Jak na perfektní zapečené brambory, aby byly uvnitř šťavnaté a zvenku křupavé? Vláčnost zajistí smetana, o křupavost se postará sýr
Falešné tataráky dokáží trumfnout i masový originál. Výraznější chuť má avokádový, červená řepa zase přidá jemnou kyselost