Jablečný koláč (hřbet)

carka14 Kuchařka:

Doba přípravy: hodinu na jablíčka a hodinu pečení (podle formy) Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 8 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

200 g hery
Nyní v akci
200 g moučkového cukru
Nyní v akci
200 g polohrubé mouky
3 jablka
Nyní v akci
4 vejce
1 prášek do pečiva
3 lžíce cukru krupice
1 lžička mleté skořice
kdo chce může přidat mleté oříšky (lískáče jsou výborné)
hera na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Posypeme je 3 lžícemi cukru a skořicí a necháme hodinu odležet, aby cukr i skořici dobře nasákla.

  2. Cukr, vejce a mouku prosátou s kypřícím práškem dáme do mísy a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěnou Heru (nesmí být příliš teplá!).

  3. Těstem naplníme připravenou hranatou formu (podobnou formě na srnčí břbet), vymazanou Herou a vysypanou strouhankou. Jablka vtlačíme těsně vedle sebe svisle do těsta.

  4. Pečeme v elektrické torubě na 150 stupňů asi 1 hodinu. Po upečení necháme vychladnout, vyklopíme z formy a ještě teplé podávám. U nás se vždy jen zapráší :-)

Poznámka

Já nepřipravuji hřbet, ale těsto vyleju na kulatou koláčovou formu, vtlačím jablíčka a samozřejmě peču kratší dobu. Hotovou buchtičku poleji čokoládou na vaření roztavenou s trochou Hery a posypu troškou kokosu. Buchtu mají rády hlavně děti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jablečný koláč (hřbet)

  • josef mrtka josef mrtka(neregistrovaná)

  • carka14 carka14(autor receptu)

    Začátek receptu byl trošku chaotický, ale jinak moc děkuji za přivítání :-) Chodím sem už dlouho a ráda. Našla jsem tu moc moc skvělých receptíků. Tak snad i já něčím přispěju. Vařím a peču moc ráda.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Moc hezky vyfocený a srozumitelný recept. :-)

    carka14: Vítej na Topreceptech:-K

    Odpovědět

  • carka14 carka14(autor receptu)

    Omlouvám se, v receptu podle kterého buchtu se to peče jako hřbet, ale já to dělám jako koláč. Ale o tom se zmiňuji v poznámce.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Hřbet přejetého srnce :-)). Pardon, nemohla jsem si pomoct :))).

    Odpovědět

  • srettka srettka

    to bude asi hřbet placatý, alias plochý:-D
    p.s. s jablíčky je dobré všechno;-):yes: i křen:-)):yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Ten název :-//snad by chtělo upravit;-)

    Odpovědět

  • myšlenka myšlenka(neregistrovaná)

    Pěkné, což o to. Jen nechápu ten název "Hřbet". Představila bych si formu srnčí hřbet, ale tohle je koláčová forma.:-(:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo