Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný flapjack

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 4. 2013 20:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie34 263 kJ / 8 189 kcal
Bílkoviny146,89 g
Tuky411,00 g
Vláknina92,40 g
Cholesterol 1,87 g
Sodík 129 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy929,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

hanka

14. 4. 2013 15:39

Tak jsem dnes podle rozárčina receptu ten flapjack zkusila a musím říct že je super:-)krásně měkký skoro jako originál.Udělala jsem ten švestkový s mražených švestek s kousky čokolády a skořicí a bylo ho málo jeden kousek ti opravdu nestačí:-DDěkuji za tento recept s tím to se to nedá srovnat:wronski.cz/recept-na-flapjack

x.XXX.x x.XXX.x

14. 4. 2013 09:47

Náhodou, ač nejsem na tyto müsli pochutiny, mě se líbí, jak rozarkaa ten základní recept na flapjack obměnila :yes:

Nadja Nadja

14. 4. 2013 09:26

Terka: ;-) nemusíš se rozčilovat, doopravdy není problém v tom nalézt si flapjack na netu - pokud ovšem ten název znáš a víš, o co se jedná.
Ale je pravda, že málokdo zatím ví, co se za názvem skrývá, a tak si do vyhledávače asi těžko zadá neznámé slovo a tudíž tento recept nebude vyhledávat příliš mnoho lidí. A to je škoda, protože jde o celkem zdravé mlsání.
Je to stejné jako s jinými názvy, které už u nás zdomácněly - dnes už se málokdo pozastaví nad názvem müsli, muffiny, cupcake nebo cheesecake.
:-S Takže i já si myslím, že by bylo lepší nějak ty vločky do názvu propašovat, např.flapjack (müsli)

Terka

13. 4. 2013 18:25

Jana Remkova:já doopravdy nevidím problém v tom nalézt si flapjack na netu.Podobný recept s tímto názvem tu již shodou okolností cca 1 rok je a Vy sama jste se mu až tak nepodivovala jako tady tomu,naopak Vám recept přišel zajímavý.A přiložené foto mi přijde také dost ilustrující o co vlastně jde.
Flapjack není český název,ale v anglicky mluvících zemích se používá normálně a v našich obchodech se zdravou výživou se také prodává pod tímto názvem(jen za trochu vyšší cenu).

rozarkaa

13. 4. 2013 13:04

spagetka:Ani moučník ani dort:-)Když už to opravit tak na Müsli tyčinky ;-);-)

spagetka spagetka

13. 4. 2013 12:56

rozarkaa: To pečení jsem ti zkopírovala do receptu, tady by se to ztratilo. Ještě dotaz: ten název tu fakt nikdo hledat nebude, co to opravit např. na "moučník" a ten "flapjack" dát do závorky?
Překladač mi to přeložil jako dort, ale spíš by se hodil ten obecnější moučník, co ty na to?
Jinak recept vypadá dobře, ale opravdu ten název bych upravila do obecnější podoby ;-);-);-)

rozarkaa

13. 4. 2013 11:48

ježiš to jsem ale hlava.Každou směs dam zvlášť na pečící papír a umačkám do obdelníku okraje pečícího papíru si ohnu jako do tvaru pekáčku.Dám je na plech většinou se vejdou po dvou.A peču v horkovzdušné troubě na 160 stupňů.:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 4. 2013 08:56

Já tyhle cizí názvy fakt nemám ráda. Flapjack bych fakt těžko hledala, ikdybych to chtěla vyzkoušet. Byla bych pro použít třeba i ten správný cizí název, ale do závorky napsat, co to vlastně je. Mám ráda i jiné, zajímavé recepty, jako je tento, ale naprosto mne nezaujme, když už podle názvu nemám zdání o co jde.

x.XXX.x x.XXX.x

12. 4. 2013 23:40

Tak jsem trošinku projela .com stránky - v zásadě se flapjack skládá ze 4 hlavních ingrediencí: máslo, třtinový cukr (med, normální cukr), zlatý sirup a vločky (je to asi jako recept na bábovku - množství surovin se různě liší). Žloutky nejsou ale uvedeny nikde. Zato bez zlatého sirupu ( např. http://www.bio-harmonie.cz/sirupy/1056-sirup-agavo... ) se neobejde nikdy. Další suroviny, jako jsou oříšky, sušené ovoce, kokos atd.... se pak přidávají do směsi vloček a na pánvi rozpuštěného másla se sirupem, medem (cukrem - variant je nespočetně).
Celá ta směs se přitlačí na plech, vyložený pečícím papírem a upeče se v předehřáté troubě (cca na 180°C asi 15 minut), krájí se ještě teplý, poté to jde těžko.
To je to, co jsem vyčetla asi z deseti receptů, trochu mi to připomíná nějaké musli tyčinky, nebo tak něco :-)
Neříkám, že to tak musí být, prostě jsem na to jukla a toto jsem zjistila. Žádné povědomí o tomhle flapjackovi nemám a popravdě mě to ani neláká :-)

Drobek Drobek

12. 4. 2013 23:28

V Americku se flapjack říká lívancům. Takže bych si myslel prostě nalít kulaté placky na pánev.

Alexiss Alexiss

12. 4. 2013 22:03

Suroviny se mi líbí, ale co potom? :-?:-?

Nadja Nadja

12. 4. 2013 21:20

:-S Nevím, co je flapjack - tak jsem vygooglila, že je to skotský koláč z ovesných vloček, který se peče.
http://wronski.cz/recept-na-flapjack
rozarkaa: :-? Ty směs rozdělíš do mističek a přidáš k nim různé příchutě. A co s tím potom - pečeš v miskách? :-?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: flapjack recept flapjack quinoove vlocky recept nepečený flapjack recept na flapjack co je flapjack co je to flapjack pečený ovesny flapjck flep jack flapjack recept bez masla koláč flapjack flapjack bez másla recept flapjack cheesecake z ovesných vloček skotský dezert flapjack recepty quinoové vločky rozarkaa22 arasidove medove flapjack ovesne vlocky dezert nepeceny vločky quinoové jako přílona

Suroviny: vločky ovesné, vločky amarantové, vločky quinoové, máslo, med, cukr třtinový, žloutek, oříšky, ovoce

TopRecepty.cz

Jemný flapjack

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OX8Q