Barszcz velikonoční
Recept ještě nebyl hodnocenKaždá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo.…
Kapusta je plná vitamínů a zároveň chutná skvěle. Oblíbeným způsobem, jak ji připravit, jsou karbanátky nebo čevapčiči. Smažené čevapčiči z vařené kapusty a mletého masa…
Veganské omáčky připravujeme výhradně z rostlinných surovin, ovšem na chuti jim to pranic neubírá. Snadná a rychlá houbová omáčka, podávaná s těstovinami a zdobená…
Rychlovka z těstovin se vždycky hodí. Suroviny jsou lehce k dostání, příprava je přímo blesková. Do 20 minut budete mít chutné těstovinové jídlo na stole. To se bude…
Recept na lahodnou cuketovou polévku s hráškem využijete nejvíce v období velké letní cuketové úrody. Příprava není nijak složitá a zdlouhavá, výtečnou polévku bude mít…
I z obyčejné cibule můžeme připravit lahodné jídlo. Pod křupavou strouhankou najdeme jemný bešamel se sýrem, který chuť cibule zjemní. Jídlo je hotové za chvíli a vyjde…
Rajčatová polévka, připravená z konzervovaných loupaných rajčat, se hodí téměř do každé sezony. Polévku, dochucenou tabascem, podáváme ozdobenou zakysanou smetanou a…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Krásně zelený pokrm, doslova plný jarní zeleniny a bylinek. To jsou těstoviny, s omáčkou plnou chřestu a chutí štiplavého medvědího česneku. Tato kombinace chutí vás…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Zkuste zkombinovat chřest se sterilovanými žampiony a přelít je zálivkou z jogurtu. Jednoduché, rychlé a přitom výborné. Pozor si dejte hlavně při výběru surovin a…
Nahořklý grep se šťavnatou dužinou je plný vitamínů. Vychutnejte si ho v lahodném spojení s šunkou, křupavými praženými mandlemi a zálivkou ze zakysané smetany a…
Ideální tip pro dny, kdy chcete ohromit hosty, nebo nechcete trávit v kuchyni věčnost. Tato krémová kari rýže s liškami je sytá a rychlá. Jídlo, kde se potkává vůně lesa…
Dobře ochucené maso se zeleninovou přílohou vždy sklízí u strávníků úspěch. Recept na vepřové kotlety vonící po tymiánu s čerstvými rajčaty a cuketou je velmi podrobný a…
Šťavnaté kuřecí maso s voňavým přelivem ze švestek, rajčete a koření nabízí nečekaně lahodné spojení sladké a pikantní chuti. Rychlý recept, který promění běžné suroviny…