Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Do 30 min. 3 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

3 kuřecí stehenní řízky (bez kůže)
sůl
pepř bílý mletý
toastový chléb 5 plátků
1 vejce
60 g sýr Eidam
3 listy šalvěj čerstvá
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky chleba nastrouháme na slzičkovém (hrubším) struhadle.

  2. K chlebu nastrouháme na jemném struhadle sýr, přidáme na jemno pokrájenou šalvěj a špetku pepře.

  3. Řízky si očistíme od přebytečného tuku, lehce naklepeme a jemně osolíme.

  4. Vejce si v misce (hlubokém talíři) rozšleháme se solí.

  5. Připravené řízky si obalíme ve vejci a pak v toastové směsi.

  6. Ve větší pánvi si rozpálíme asi centimetrovou vrstvu oleje a do něj klademe obalené řízky. Ty za minutku ztlumíme a pomalu smažíme z obou stran dozlatova.
    Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách - vařené, kaše, opečené,...

    Řízky doporučuji smažit až před přímou konzumací a právě obalené - neobalovat dopředu - obal by zvlhl a nebylo by to ono. Také smažíme až před přímou konzumací. Maso je krásně šťavnaté a krusta křupavá.

Poznámka

Inspiraci k receptu jsem našla v časopisu Kuchyně, jen jsem si udělala pár úprav. Jejich krůtí maso jsem vyměnila za kuřecí nožky (máme je rádi) a do sypké směsi jsem přidala šalvěj.

Toustový chléb je doporučovaný tvrdší. Já jsem použila toastové patky, ty mám doma pořád - kluci jedí prostřední plátky, ale patky nechávají.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí

  • zizala zizala

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Tak to je mňamka do které bych se s chutí zakousla;-)Krásně nafocený receptík:-p+12:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc pěkný recept, jen jsem ještě nikdy do obalu nedávala sýr, mám jakýsi strach z toho, že mi bude téct do oleje a bude prskat, ale tobě posílám bodíčka za pěkné fotky a skvěle vypadající obalené masíčko:-)

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    fajn nápad a obrázek...hmmm...nádhera:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    ;-) Mirco, to je moc pěkný recept, čerstvá strouhanka je super:yes::-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Moc hezké, v čerstvé strouhance už jsem smažila a je to výborné, jen má tendenci vlhnout, takže pokud ohříváte, doporučuji pečící papír a horkovzduch.
    Mirčo:-K, posílám bod za příjemný recept.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirčo, to budou zajisté dobré řízečky a ty já ráda, proto ti dávám 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Rebeko:-), já je mám zase na zavářky (knedlíčky), na kostky do knedlíků,...;-). Ale po téhle zkoušce budu ukládat i na toto jídlo:-p.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já taky:-8 nechávám patky:-D vždycky šly do strouhanky,teď vím,kde jim to bude víc slušet;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: syrova krusta kuřecí prsa v sýrové krustě řizky v bramborové krustě kuřecí maso v sýrové krustě šalvěj recepty kuře v sýrové krustě kureci rizek v syrove kruste řízečky v sýrové krustě kuřecí maso v krustě máso v sýrové krustě vepřové maso v sýrové krustě recepty kuřecí maso v obalu chlebové strouhánky smaženy rizek v syrove strouhance recepty se šalvějí kureci prso v syrove kruste řízečky v krustě kuřecí v parmezánové krustě krupava krusta rizek v parmezanove kruste krůtí prsa v sýrové krustě

Zapomněl/a jsem heslo