Těstoviny s chřestovou omáčkou s medvědím česnekem

maris Kuchařka: maris

Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

500 g těstovin
1 svazek chřestu
1 svazek medvědího česneku
50 g másla
50 g mouky
100 ml smetany
sůl
bílý pepř
citron
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chřest pečlivě oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a dáme vařit do osolené vody, do které přidáme lžičku cukru. Vaříme " na skus ".

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem z chřestu - cca 500 ml, osolíme, opepříme a necháme 15-20 minut provařit. Z chřestu oddělíme hlavičky, zbytek nakrájíme na menší kousky, které vložíme do omáčky, vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek, zakápneme citronem a zjemníme smetanou.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme chřestovými hlavičkami

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 95 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny s chřestovou omáčkou s medvědím česnekem

Tématické fráze: těstoviny s medvědím česnekem těstoviny s chrestem chřest těstoviny bílý chřest s těstoviny těstoviny s chřestem a medvědím česnekem recepty s medvědím česnekem vepřové s chřestovou omáčkou chrestova omacka chřestová omáčka recept těstoviny s chřestem a z medvědího česneku těstoviny s omáčkou chřest recepty testoviny chrest chřest a těstoviny recept omáčka k chřestu recept chřestová omáčka chřestova omačka k testovinam chřest s česnekem bílí chlebové plackys chřestem testoviny s medvedim cesnekem a chrestem

Zapomněl/a jsem heslo