Jablkové píchance
Recept ještě nebyl hodnocenPlech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný…
Tyto popraskané sušenky jsou úžasně měkké a čokoládové a navíc vypadají báječně. Popraskaného vzhledu dosáhneme tak, že je před pečením obalíme v moučkovém cukru. Během…
Tak jako u lineckého či perníčků má každý ten svůj osvědčený recept na vanilkové rohlíčky. Nemáte-li jej, inspirujte se v tomto receptu, který v sobě nese chuť lískových…
Drobné kakaové preclíky se hodí jako mlsání ke kávě či čaji nebo pohoštění pro návštěvy. Na přípravu stačí pár surovin, které obvykle míváme doma. Preclíky jsou z…
Chutné těsto s vůní ořechů a vanilky, vrstva vanilkovo tvarohového krému a BeBe sušenky polité čokoládovou polevou. S těmito vynikajícími řezy si jistě ještě více…
Tradiční koblihy v netradiční úpravě. Z cukety a tvarohu připravíme snadné těsto, které pak tvarujeme do bochánků a usmažíme je na oleji. Hotové je pak dozdobíme…
Dorty pečeme k různým slavnostním příležitostem. Proč tedy neupéct dort třeba k příchodu jara. Piškotový základ s ořechy je prokládaný lahodným tvarohovým krémem s…
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná…
Receptů na chutné a na přípravu nenáročné moučníky není nikdy dost. Každá hospodyňka má ten svůj osvědčený. Vyzkoušejte tento recept na hruškové řezy, které mají v…
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, ořechy nasekáme na větší kousky.Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva a skořicí.Ušleháme bílky se špetkou soli a…
Mandlové loupáky podle našeho receptu udělají radost dětem i dospělým. Těsto je malinko pracnější na přípravu, zato výsledek vás určitě potěší. Nezapomeňte je opravdu…
Co na Velikonoce nesmí chybět? Přece beránek! Peče se již od dob středověku a je symbolem nevinnosti. Vláčného beránka nezapomeňte před podáváním hojně a pocukrovat a…
Bábovka je jeden z nejoblíbenějších moučníků na našich stolech. Tato, z našeho receptu, je dobře upečená, na povrchu zlatavá a uvnitř skrývá kousky ovoce a čokolády.…
Vajíčka šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do bělavé pěny.Pak zašleháme olej a pak už na nižší obrátky mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nešleháme…
Formičky na muffiny vymažeme tukem a lehce vysypeme moukou.Čokoládu a oloupané vypeckované broskve nakrájíme na menší kouskyCelá vajíčka vyšleháme s cukrem i vanilkovým…
Sójové kostky povaříme 10 minut ve vývaru s trochou sójové omáčky. Pokud není vývar dostatečně slaný, tak dosolíme.Mezitím připravíme těstíčko smícháním všech…
Suroviny na těsto zpracujte rukama a nechte 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím nakrájejte jablka na malé kostičky 1x1cm (strouhaná jablka pustí moc šťávy). Brusinky…
K Velikonocům patří spousta různých sladkých dobrot. Upečte třeba bábovku zajímavé chuti o kterou se postará jogurt s příchutí vaječného likéru a banán. Už se vám…
Beránek je tradiční velikonoční symbol. Pokud ale zrovna nemáte chuť na sladké, můžete vyzkoušet slanou verzi, kterou ochutíte uzeným masem, pórkem a sušenou cibulí a…
Dobrá ovocno-tvarohová bábovka se vždycky hodí. Těsto, kde není potřeba vejce, kakaové mramorování, tvaroh dodávající vláčnost a sezónní ovoce - to vše se potká, když…
Domácí sušenky jsou jednoduché na přípravu, navíc můžeme jejich složení upravit podle našich potřeb. Provoníme je skořicí a dochutíme rozinkami. Jako sladidlo použijeme…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…