

Velikonoční beránek na slano
Suroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g máslo (rozpuštěné)
- 50 ml oleje
- 1/2 líčky soli
- uzené maso asi 80-100 g
- pórek
- sušená cibule
- 1 prášek do pečiva
- 250-300 ml mléka
- máslo
- hrubá mouka na vysypání formy
- pomazánka jakákoliv svétlá-česneková, brynzová, nivová
Postup přípravy receptu
Smícháme vejce, mléko, olej, máslo do hladka a přidáme sypkou směs. Nakonec přimícháme na jemno uzené, pórek a cibuli. Množství podle vaší chuti.
Směs nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme pomalu, nejdřív přikryté alobalem. Já jsem pekla 35 min na 200°C.
Zdobíme podle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Mám takovou divnou formu, že je hlava z boku. Ten s čumákem dopředu bude zase jinak vypadat. Je dobré to dělat těsně před Velikonocemi. Nemám zkušenost jak dlouho vydrží. U nás se ještě ten den sní.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Velikonoční beránek na slano
-
evula: Ano v Globusu prodávali takové tenké kroutivé klobásečky a děkuji..
-
Je roztomilý! Já mám formu s hlavou dopředu a skoro vždy to dopadne tak, že se v krku (hubeném) zlomí a pak mu dělám různé ortopedické výkony na zpevnění a vyztužení s nevalným úspěchem - asi krapet vadný kus, takže tato forma možná jistější
. Z čeho je ten roh? Páreček?
-
Toto jsem trestuhodně přehlédla, líbí se mi to a fakt se mi to hodí
-
Zní to lákavě,určitě to upeču.