Podzimní moučník s vůní perníku
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná návštěva. Pohostěte je třeba tímto podzimním moučníkem s vůní perníku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 21 191 kJ / 5 065 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,82 g |
Tuky | 202,14 g |
Vláknina | 62,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 665,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je velmi rychlý, hlavně nyní aktuální, protože je všude kolem nás mnoho ovoce, které nemá díky teplým dnům a vosám dlouhou trvanlivost. Řezy jsou vláčné, velmi hezky voní a byť na pohled vypadají obyčejně, vizáž vynahradí svojí chutí.
Pokud budete mít sladké ovoce, lze ubrat cukr. Hrušky byly sladké a šťavnaté, jablka byla akorát a sladkost byla vyhovující.
Vanilkový cukr mám vlastní výroby, do šroubovací sklenice nasypu cukr krupici a do něj vložím na kousky pokrájený vanilkový lusk. Až spotřebuji, nasypu další cukr a stále pěkně voní, s vanilínovým cukrem je to nesrovnatelné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2019 17:59
5. 9. 2019 20:22
5. 9. 2019 18:45
5. 9. 2019 17:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 16 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 20 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Další recepty
Tématické fráze: moučník perníkový perník do studené trouby perníkový moučník fikovo-datlový moucnik moucnik na stredu
Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, ořechy vlašské, olej, rum, prášek do pečiva, skořice, perník, jablko, hruška, máslo
Podzimní moučník s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GlJr
4 názory