

Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka
Suroviny 4 porce
- 1 kg kuřecích řízků (lepší stehenní)
- Marináda:
- provensálské koření (asi 1/2 sáčku)
- olej
- plnotučná hořčice
- sójová omáčka
- 3 stroužky česneku rozmačkat
- pepř
- sůl
- Na směs:
- 200 g anglické slaniny
- 1/2 kg kuřecích jater
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- trošku červeného vína
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba).
Na stejné pánvi osmažíme anglickou slaninu, přidáme pokrájená jatýrka, cibuli a česnek na plátky, rozmarýn, osolíme, opepříme, podlijeme troškou červeného vína, necháme vydusit (asi 1/4 hodiny).
Na talíř dáme hranolky (příp. jinou přílohu), na ně masíčko, na něj navrstvíme směs slaniny a jater.
Poznámka od kuchařky
Dneska má narozeniny můj syn Jiřík, tak jsem mu uvařila tuto ňaminku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka
-
Vypadá to dobře,určitě vyzkouším
-
-
ulozeno a 10.bod!
-
No to je bomba!!
Ukládám taky, to je určitě jídlo, jaké vyzkouším na nějakou slavnostní příležitost
-
uloženo
-
Díky za milá slovíčka i bodíky
-
skvělá kombinace..mnam.
-
moc moc líbilo!!!!
-
Tohle si dám líbit,nezbyla porcička