Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka

Drůbeží maso Doba přípravy: 1/2 hod. (plus marinování) 9 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 1/2 hod. (plus marinování) 9 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg kuřecích řízků (lepší stehenní)
Marináda:
provensálské koření (asi 1/2 sáčku)
olej
plnotučná hořčice
sójová omáčka
3 stroužky česneku rozmačkat
pepř
sůl
Na směs:
200 g anglické slaniny
1/2 kg kuřecích jater
1 cibule
4 stroužky česneku
trošku červeného vína
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba).

  2. Na stejné pánvi osmažíme anglickou slaninu, přidáme pokrájená jatýrka, cibuli a česnek na plátky, rozmarýn, osolíme, opepříme, podlijeme troškou červeného vína, necháme vydusit (asi 1/4 hodiny).

  3. Na talíř dáme hranolky (příp. jinou přílohu), na ně masíčko, na něj navrstvíme směs slaniny a jater.

Poznámka od kuchařky

Dneska má narozeniny můj syn Jiřík, tak jsem mu uvařila tuto ňaminku.

Komentáře k receptu Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka

Tématické fráze: provensálská kuřecí směs provensalska smes provensálská marináda kuřecí na provensálském koření provensálská játra marinada z provensalskeho koreni kuřecí provensálská směs kuřecí provensalska směsi recept kuřecí stehenní řízek marináda provensalske provensálská kuřecí játra provensálské kuřecí řízky játra provensálská provensálské marináda provenzalska marinada provensálská marináda recept kuřecí na provensálském kkoření kuřecí závitky na provensálském koření provencalska kureci smes provensalska kureci kapsa