

Jablkové píchance
Suroviny
- 6 vajec
- 24 dkg cukru
- 24 dkg rozehřátého másla
- 6 lžíce mléka
- prášek do pečiva
- 10 dkg Solamylu
- 20 dkg hladké mouky
- skořicový cukr
Postup přípravy receptu
Žloutky umícháme s cukrem do pěny, přidáme rozehřáté, ale ne horké, máslo a mléko. Když je vše dobře spojeno, přidáme prášek do pečiva a Solamyl. Naposled vmícháme mouku a sníh z bílků.
Těsto vylijeme na plech, poklademe nakrájeným oloupanými jablky, poprášíme skořicovým cukrem a dáme péci. Po upečení nevyklápíme, je to velmi křehké těsto, mohlo by se srazit.
Poznámka od kuchařky
Je to stašně moc dobré, jí to i má mlsná dcera:-)))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkové píchance
-
Dobroučké, krásně vláčné, fakt žádná sušina, Na můj malý plech s vnitřními rozměry 34 x 27 až dost vysoké. Upečený za 20 minut při 150st.
Určitě zase někdy zopakuji.Je to fajn rychlovka.Děkuji
-
jak dlouho a na kolik stupnu se to ma pect?
-
vyborne testo,jen jsem jabka na vrch nastrouhala a to uz je moc stavnate.jinak supeeer.
-
Jak to, že mi tahle dobrota unikla
, hned budu realizovat
-
PS:Oprava
Dnes jsem tento moučník vyzkoušela a mohu jen potvrdit, že je to vynikající moučník, který je krásně vláčný. -
Dnes jsem tento moučník vyzkoušela a mohu jen potvrdit, že je to vynikající moučník, který je krásně vlášný.
-
Amiro, je škoda, že si ještě nikdo nevšiml tak dobrého koláče
/mě inspirovalo datum vložení- 5.4. mám narozky/
koláč je takový nadýchaný a myslím, že by byl dobrý i s jiným ovocem
+