Plněný lilek
Recept ještě nebyl hodnocenLilek je výborná zelenina, kterou často najdete ve středomořské kuchyni. Jeho neutrální chuť jde dobře kombinovat s dalšími surovinami. Ochutnejte ho plněný sýrem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek je výborná zelenina, kterou často najdete ve středomořské kuchyni. Jeho neutrální chuť jde dobře kombinovat s dalšími surovinami. Ochutnejte ho plněný sýrem,…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Vyzkoušejte tento lehce pikantní salát, který připravíte během chvilky, a vychutnáte si v něm dobrou chuť nových brambor, cukety, ředkviček a sýru feta. Salát láká i na…
Tento salát je skvělý jako lehká a svěží večeře. Křupavé pikantní ředkvičky, jemně sladký hrášek a šťavnatá rajčátka ve směsi listových salátů dobře vyniknou. K salátu…
Bramborové saláty mají mnoho podob a chuťových obměň. V tomto receptu najdete inspiraci na osvěžující letní verzi. K vařeným bramborům přidejte ředkvičky, cibulku a…
Osvěžující kombinaci najdeme v tomto salátu, na který můžeme upotřebit dary naší zahrádky. Štiplavé ředkvičky, křupavý salát, jemná cuketa, to vše nám dá základ lehkého…
Milovníci krémových polévek zbystřete, tato polévka je pro vás jako stvořená. Jemný smetanový krém z kedluben na talíři perfektně doplní restovaná krůtí játra společně s…
Ptačinec žabinec je rostlina s bílými kvítky, která dokáže potrápit nejednoho zahrádkáře. Zároveň ale obsahuje mnoho vitamínů. Využijeme ji v karbanátcích plněných vejci…
Zapečené francouzské brambory nemusí být nutně jen bramborové. Vyzkoušejte je připravit z kedluben, které zapečete společně s uzeným masem, mrkví a ředkvičkami. Zdravý…
Pokud máte chuť na lehký oběd, ogrilujte plátky kuřecího prsa a podávejte je se svěžím a jednoduchým salátem z cukety a ředkviček. Jídlo ještě doplní dresink z kysané…
Na žádné oslavě nesmí chybět talíř s různými chuťovkami. V teplých letních dnech ocení vaši hosté zejména ty osvěžující a lehké, třeba takové okurky s tvarohem a uzeným…
Červená řepa je sice opomíjená zelenina, ale určitě si zaslouží, abychom jí dali šanci. Vařenou červenou řepu smícháme s restovanými ředkvičkami a fazolkami, dochutíme a…
Francouzské suflé můžeme připravit nasladko i naslano. Základem je bešamel, do kterého přidáme tvrdý sýr, pórek a šalvěj. Díky sněhu z bílků je suflé krásně nadýchané a…
Křupavý základ z opečeného pečiva je obložen svěžím tvarohem, který se skvěle doplňuje s jemně uzeným lososem. Tento pokrm je ideální jako rychlá, zdravá a chuťově…
Jako jednohubky si většina z nás představí pečivo, namazané pomazánkou a ozdobené kouskem zeleniny, či uzeniny. Pokud však dodržujete redukční jídelníček, oblíbené…
Slavnostní labužnické řízečky s omáčkou z bílého vína smetany jsou na závěr zapečeny se směsí sýra, žampionů a zeleniny a na talíři vypadají opravdu krásně. Připravte je…
Gratinované pokrmy jsou velmi oblíbené a není divu. Na povrchu je zdobí lahodná nazlátlá krusta. Tento pokrm připravíme velmi snadno. Plátky brambor a kedlubny zalijeme…
Slané koláče jsou skvělé díky své všestrannosti. Můžeme si je vychutnat teplé i zastudena, různě kombinovat náplně a podávat je jako večeři, pohoštění pro návštěvy nebo…
Osvěžující salát ze zelí a bílé ředkve je ideální volbou pro lehký a zdravý pokrm. Křupavá zelenina plná vitamínů doplněná jemným dresinkem, se skvěle hodí jako příloha…
Svěží a lehký salát s křupavými ředkvičkami si vychutnáme jen tak, nebo ho použijeme jako zdravou přílohu. Zálivku ochutí výrazná slano-kyselá chuť umeocta. Salát…
Plněná vejce mají mnoho chutných variací a tato je jedna z nich. Žloutky v kombinaci s máslem, slanou nivou a umletou šunkou vytvoří nadýchanou pěnu, která po naplnění…
Výborný velikonoční salát připravíme z čínského zelí a vajec uvařených natvrdo. Ředkvičky dodají salátu příjemnou štiplavou chuť. Dále přidáme párky a sýr a na závěr…
Pokud máte chuť na něco opravdu dobrého, připravte si kuskusový salát s řízečky z vepřové panenky. Namísto strouhanky je obalte v sezamu. Nejenže budou krásně křupavé,…
Jednoduchý svěží salát z řeckého jogurtu a ředkviček ochutíme černou solí. Ta má výraznou chuť, která připomíná vařená vejce, salát tedy dobře dochutí. Salát podáváme…