Salát z restovaných ředkviček
Recept ještě nebyl hodnocenAč se to na první pohled nemusí zdát, ředkvičky mají v kuchyni pestré využití. Salát z restovaných ředkviček s karamelovou zálivkou má zajímavou chuť a hodí se jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ač se to na první pohled nemusí zdát, ředkvičky mají v kuchyni pestré využití. Salát z restovaných ředkviček s karamelovou zálivkou má zajímavou chuť a hodí se jako…
Černý bez je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se hodí nejen do nápojů a dezertů. Ochutnejte kosmatici, kterou dělávaly už naše babičky - květy bezu namočené do…
Snadnou pomazánku, na kterou spotřebujeme třeba i vařená vajíčka z koledy připravíme opravdu raz dva. Hotová je za chvíli a díky ředkvičkám je i plná vitaminů. Chuť jí…
Polévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Máte chuť na lehké a rychlé jídlo? Vyzkoušejte tyto těstoviny podávané s restovanou zeleninou a jogurtem ochuceným bazalkou. Svěží jarní cibulka a štiplavé ředkvičky…
Zúročte sklizeň blahodárné byliny medvědího česneku a přidejte ji do zdravé ředkvičkové pomazánky s domácí lučinou. Pokud ji namažete na čerstvý kváskový chleba, vytvoří…
Výrazná chuť ředkviček vynikne v této dobré jarní polévce. Navíc v ní využijeme i listy ředkviček. K dochucení použijeme trochu muškátového oříšku a polévku zjemníme…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější. Lehce je orestujte a přidejte do krémového rizota s mascarpone. Ředkvičky díky restování ztratí svojí štiplavou chuť a rizoto…
Tento pikantní salát se sýrem, pivním salámem a křupavou jarní zeleninou je ideální jako snadná a rychlá večeře – ocení ho hlavně ti, kdo mají rádi výrazné chutě. Je…
Ideální salát na svačinku. Zeleninu je vhodné zařazovat pravidelně do jídelníčku, její benefity jsou všeobecně známé. Zálivka ze smetany, ochucená citronem a špetkou…
Kdo je milovníkem pomazánek a má rád i tu s droždím, jistě si pochutná i na této variantě s ředkvičkami. Bude ji stačit doplnit čerstvým pečivem. Díky pórku bude krásně…
Lehce pikantní a křupavé ředkvičky stačí jednoduše doplnit jarní cibulkou, jablkem a sýrem a během chvíle je na stole dobrý, osvěžující salát. Všechny suroviny spojíme…
Většina z nás preferuje masové karbanátky, vyzkoušejte však jejich zajímavou a nezvyklou obměnu, a to karbanátky z ředkviček. Zachutnají vám nejen v hamburgerech, ale i…
Křupavé rané zelí, svěží bylinky a jemný dresing – jarní salát, který v sobě nese všechnu lehkost a chuť probouzející se přírody. Skvělý jako příloha i lehký oběd.
Čerstvému zelenému chřestu nejvíce sluší jednoduchost, při které tak nejlépe vynikne jeho nezaměnitelná chuť. Vsaďte proto na tento blanšírovaný chřest, podávaný s…
Přemýšlíte, co s přebytky ředkviček ze zahrádky? Vyzkoušejte je restované – skvěle poslouží jako příloha, ale i jako samostatný pokrm, třeba s vařenými brambory.…
Tento barevný salát vypadá krásně na pohled a potěší vás i svou chutí. Salát z křupavých ředkviček, papriky a sýra přelijete smetanou ochucenou hořčicí a posypete…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější a nejkřupavější. Zakomponovat se dají do spousty pokrmu, připravit z nich můžete také skvělou smaženici, kterou podáváme na…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Amur má velmi jemné a křehké maso, které navíc obsahuje minimum tuku. Připravíme ho velice jednoduše na pánvi a zakápneme šťávou z limetky. Jako přílohu podáváme lehký…
Další vynikající recept na opomíjenou tepelnou úpravu ředkviček. Tato míchaná vejce vonící máslem a česnekem s pikantní ředkvičkou jsou ideální svačinou či lehkou večeří…
Podle našeho receptu připravíte lehký letní salát. Jak dělaný pro horký den, kdy na velké vaření nejsou síly a ani chuť. Ředkvičky s okurkou jsou vděčné kousky zeleniny,…
Kombinace nahořklých lístků pampelišky, ředkviček a jablečného octa musíte vyzkoušet! Jen tak k nim získáte vřelý vztah. Stojí za to salát připravit. Chuť jeho surovin…
Křupavý salát jen ze dvou druhů zeleniny, který osvěží a doplní třeba hlavní chod. Ředkvičky a řapíkatý celer se dokonale doplňují. Po zalití sladko-kyselou zálivkou…