Bramborový salát s avokádovým přelivem

maris Kuchařka: maris

2 porce Saláty 3 názory

Suroviny

300 g salátových brambor
1 zralé avokádo
1 menší salátová okurka
1 svazek ředkviček
citronová šťáva
olivový olej
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
    Dužninu avokáda vložíme do nádoby na mixování, přilijeme trochu olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a rozmixujeme. Vzniklá zálivka by měla mít konzistenci majonézy.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Okurku i ředkvičky nakrájíme na malé kostičky a přidáme k bramborám. Vše spojíme avokádovou zálivkou, je-li třeba, ještě dochutíme solí, pepřem i citronem.

Poznámka

Inspirace : magazín Albert - upraveno. V původním receptu byl ještě kopr, nedala jsem ho, protože jsem ho neměla, ale umím si ho tam dobře představit.

Salát je určen k okamžité spotřebě, aby okurka a ředkvičky zůstaly čerstvé a nezměkly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový salát s avokádovým přelivem

Zapomněl/a jsem heslo