Husí stehna se zelím a bramborovými knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenStehna osolíme a pokmínujeme. Do pekáče dáme sádlo, nahrubo nakrájenou cibuli a jablko, trošku podlijeme vodou a přidáme stehna.Přikryjeme poklicí a pečeme na 180-190 °C…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 977 kJ / 233 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 19,00 g |
| – nasycené | 5,68 g |
| – nenasycené | 12,11 g |
| –– mononenasycené | 10,12 g |
| –– polynenasycené | 1,99 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 71 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Stehna osolíme a pokmínujeme. Do pekáče dáme sádlo, nahrubo nakrájenou cibuli a jablko, trošku podlijeme vodou a přidáme stehna.Přikryjeme poklicí a pečeme na 180-190 °C…
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje svatomartinskou tradici a paletu chutí a vůní typických pro chladné podzimní období. Tento…
Pomalu pečená husí stehna s jablky jsou dokonalou kombinací šťavnatého masa a sladké ovocné chuti. Dlouhé pečení dává husím stehnům křehkost a jemnost a jablka přidávají…
Den předem několikrát propláchneme kroupy a namočíme je do čisté vody. Hrách přebereme a namočíme zvlášť. Druhý den ke kroupám přidáme lžíci sádla, sůl a kmín a uvaříme…
Chcete připravit slavnostní oběd? Nechte se inspirovat naším receptem. Přichystáte podle něj pečenou husu, vonící kmínem a zelí, zahuštěné strouhaným bramborem. Sladkou…
Fazuľu, krúpy a hrach namočíme do studenej vody na 24 hodín, každé zvlášť. Večer pred prípravou narežeme kožu na husacích stehnách a stehná dobre nasolíme. V deň varenia…
Husí stehna zlehka nasolíme a pocukrujeme a necháme 24 hodin odležet v lednici.Druhý den stehna opláchneme a vložíme do rozpuštěného sádla. Pečeme na 120 °C přibližně 3…
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a…
Připravte si sváteční klasiku jednoduše – šťavnaté husí stehno s červeným zelím a houskovým či bramborovým knedlíkem. Skvělá volba nejen pro sváteční, ale i nedělní…
Svatý Martin se blíží a s ním tradiční svatomartinská hostina. Pečená husí stehna s jablky mají zlatavou kůži a šťavnaté maso. Perfektně je doplní červené zelí a jemný…
Zlatavá husí stehna pečená společně s kroupami a hráškem tvoří lahodné propojení tradičních chutí. Sytý a voňavý pokrm, který oceníte zejména tehdy, když nechcete…