Gratinovaný květák
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták je v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších surovin a lze s ním vytvořit vskutku skvělá jídla. Vyzkoušejte tento gratinovaný květák s brambory, které doplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák je v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších surovin a lze s ním vytvořit vskutku skvělá jídla. Vyzkoušejte tento gratinovaný květák s brambory, které doplní…
Na oleji osmažíme cibulku do zlatova. Přisypeme mletou papriku, trochu promícháme a odstavíme z plotny. V druhém kastrolu si rozmačkáme uvařené brambory, které smícháme…
Připravíme menší plech (28 cm×23 cm) a vymažeme ho sádlem, ne moc.Oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do plechu je naskládáme vedle sebe (udělala jsem…
Kvetak rozdeleny na male ruzicky uvarime do mekka v osolene vode. Pak vytahneme.Uvareny kvetak vlozime do pekacku, ktery vymazeme maslem.Jeste do nej vlijeme smes z…
Jogurtové těsto se těší velké oblibě, zejména jako rychlejší alternativa k těstu na pizzu či langoše. Tentokrát si z něj připravíme chutné placky plněné sýrem. Můžete si…
Hledáte recept na rychlé jídlo, vhodné i pro začátečníky? Potom se vám jistě bude hodit recept na skvělý plněný bramborák, štědře posypaný strouhaným sýrem. Věřte, že…
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen…
1)Nejprve si v osolené vodě uvaříme brokolici. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. 2)Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do Pekáče dáme…
Na hluboké pánvi nebo v hrnci lehce osmahneme cibulku a přidáme maso. Zaprášíme mletou paprikou a osmahneme. Rychle přidáme na jemno nakrájenou papriku (aby mletá…
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným…
Mexická kuchyně je u nás velmi trendy. Enchiladas jsou zavinuté tortilly s náplní a omáčkou. Jejich příprava je snadná a jídlo je plné skvělých chutí. Přesvědčte se sami…
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku jsou chutným a křupavým pokrmem, který spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa s lahodným sýrovým těstem. Kombinace sýrového těstíčka a…
Rychlá dobrota inspirovaná česnekovým chlebem! Tortilla plněná žervé, sýrem, česnekem a bylinkami, upečená v horkovzdušné fritéze do dokonalé křupavosti. Skvělá jako…
Chutná jako cheeseburger, ale vypadá jako roláda! Tahle originální dobrota s pečenou cibulí, šťavnatým mletým masem a domácí omáčkou potěší celou rodinu – ideální na…
Zbyly vám brambory uvařené ve slupce? Výborně, máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné, skromné, ale velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je večeře…
Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v mléce osoleném asi polovinou lžičky soli. Scedíme a asi třetinu mléka uschováme (zbytek můžeme použít na polévku). Květák…
Listy mangoldu omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme je do mixéru spolu s mandlemi, sýrem a česnekem a rozmixujeme.Během mixování přiléváme olej až do…
Bramborové vafle jsou skvělý způsob, jak využít syrové brambory a proměnit je v křupavou lahůdku. Sýr, šunka a bylinky dodají těstu chuť i šmrnc, ideální na rychlý oběd…
Nejprve si rozkrojíme napůl cukety, horní "šťopku" odřízneme tak, aby mohly vrchní půlky stát jako mističky, dáme je na plech s pečícím papírem (viz foto).Dužinu se…
Slané koláče mnohdy předčí ty sladké. Pokud patříte mezi milovníky brokolice v kombinaci se smetanou, sýrem a vejci, je tento quiche jako stvořený pro vás. Křehké těsto…
Kuřecí prsa jsou libová, zároveň trochu suchá a chuťově nevýrazná. Co s nimi, když nechcete dělat řízky ani omáčku? Variantou mohou být jednoduché šťavnaté roládky se…
Dejte vařit těstoviny (stačí 7-8 minut) a opečte maso. Uvařené těstoviny a opečené maso dejte bokem.Na oleji osmahněte lžíci mouky, následně přidejte smetanu, mléko a…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji s mlékem, rozšleháme a…