Jednoduchá boloňská omáčka

Omáčky Doba přípravy: 1 hodina 1 názor

Omáčky Doba přípravy: 1 hodina 1 názor

Suroviny 6 porcí

500 g mletého masa
500 g rajského protlaku (v kartonu)
2 střední cibule
100 g čerstvých rajčat
5 lžic oleje
4 stroužky česneku
2 lžičky koření na mleté maso
2 lžičky oregana
2 lžičky bazalky
1 hovězí bujon
1/2 lžičky sladké papriky
3 lžíce mléka
2 lžíce cukru
sůl a pepř dle chuti
___________________________________
na cca 300 g těstovin
120 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku, sůl, pepř, 1 lžíci bazalky, 1 lžíci oregana a 1 lžíci koření na maso. Řádně opečeme.

  2. Maso zalijeme protlakem, přidáme mléko, zbylé koření a bujon. Dle sebe dochutíme, 10 minut povaříme a nakonec přidáme cukr.

Poznámka od kuchařky

*Mléko v receptu být nemusí, je zde pouze pro zjemnění kyselosti rajčatového protlaku.

Komentáře k receptu Jednoduchá boloňská omáčka

  • bofinka bofinka

    Jednoducha je ta originalni , toto je "Omacka z mleteho masa podle Zuzulaaa" ;-)

    Odpovědět