Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Recept ještě nebyl hodnocenJak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Pesto je vděčným pomocníkem, když nevíte, co připravit k obědu. S jeho pomocí se zdánlivě obyčejné těstoviny stávají skvělým chuťovým zážitkem. Vyzkoušejte lahodné…
Z kynutého těsta připravíme mnoho druhů pečiva, ať už sladkého či slaného. Využijte na jaře čerstvě rostoucích kopřiv a zakomponujte je právě do těchto uzlíků. Kopřivy…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest,…
Lahodná pomazánka je skvělým tipem, jak využít sezónní cukety. Opečená slanina, česnek a rozpuštěný sýr dodá pomazánce plnou chuť, pomazánkové máslo ji hezky zjemní.…
Základem pro příjemný start do nového dne je chutná a vydatná snídaně, která nás zvládne na nějakou dobu zasytit. Oblíbená míchaná vajíčka zkuste navrstvit na opečenou…
Lehký, zdravý a přitom chuťově výrazný předkrm. Jednohubky jsou ideální volbou pro letní posezení, zahradní párty nebo jako rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu.…
Základní těsto na pizzu, které můžete ozdobit dle vlastní chuti rajčaty, zeleninou, bylinkami a strouhaným sýrem. Přidejte šunku či houby a připravte každému pizzu,…
Quinoa pochází z Jižní Ameriky, její příprava je snadná, je však nutné ji nezapomenout před přípravou namočit do studené vody, aby se zbavila hořkosti. Smícháním s…
Pestrý kuskusový pokrm s restovaným kuřecím masem, cuketou, mrkví a pórkem. Rychlý a vyvážený oběd nebo večeře, kterou zvládnete připravit během pár minut. Kuskus navíc…
Milujete obalované, smažené houby? Vyzkoušejte místo trojobalu připravit sýrové těstíčko. Křupavé, vláčné a nadýchané těstíčko s kmínem, solamylem a petrželkou perfektně…
Zbylo vám maso od oběda a vy nevíte, co s ním? Připravte z něj perfektní rizoto plné letní zeleniny. Snadný pokrm, na kterém si pochutná celá vaše rodina, je hotový…
Špenátové karbanátky s houbami přinášejí příjemnou bezmasou změnu do všedního jídelníčku. Jemná chuť špenátu se krásně doplňuje s aromatickými houbami a sýrem. Podávejte…
Při procházce si u cesty, nebo na louce, můžeme natrhat listy jitrocele. Známe ho převážně jako léčivou bylinku, jenž má široké využití. Nyní si ho ovšem připravíme v…