Pizza scondita (nahá pizza)

Suroviny

Preferment:
90 g hladké mouky
90 g vody
necelý 1 g čerstvého droždí (opravdu ždibíček)
- vše dobře umícháme a zakryté necháme 6-8 hodin pracovat
dále:
60-90 g vody
210 g hladké mouky
3 lžíce oleje
lžička soli
1 g čerstvého droždí
na potření
olivový olej
sekané bylinky
třený česnek
krájená sušená rajčata z oleje
popř.strouhaný sýr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí dobře rozmíchané ve vodě) a uhněteme těsto, které necháme nakynout.

  2. Vykynuté těsto rozválíme na plech, potřeme olejem se solí a česnekem, posypeme bylinkami a krájeným rajčetem a ve vyhřáté troubě upečeme (210°C/asi 5-8 minut - není třeba péct dlouho a čekat na zbarvení těsta, pizza bude i po upečené velice světlounká).

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Nahá, prostá, prapůvodní pizza je bez rajčatového podkladu. Jednoduchá, i tak velice dobrá.

Komentáře k receptu Pizza scondita (nahá pizza)

  • zizala zizala (moderátorka)

    Sudet: :-O To přece nemůžete srovnávat. Langoš se smaží a těsto je jiné, alespoň já dělám langoše z docela jiného těsta.

    Nahou pizzu jsem ještě nedělala, já ji mívám většinou obloženou až moc :-D Ale někdy vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    U nás je nahá pizza langoš s česnekem:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: nahe kucharky nahá kuchařka pizza z prefermentu pizza bez rajčatového podkladu